To je to što me zanima!

'Poker' za kraj: Dinamo srušio Rijeku i upisao se u povijest...

Dinamo je postao prva momčad u povijesti HNL-a koja je zaključila sezonu bez poraza uvjerljivom pobjedom na Maksimiru (4-0) pred rekordnih 14.878 gledatelja
Vidi originalni članak

26 pobjeda, 10 remija, nula poraza. Dinamo je na sjajan način zaključio sezonu u kojoj je osvojio deseti uzastopni naslov prvaka Hrvatske i postao prva momčad koja nije pretrpjela poraz u cijeloj sezoni HNL-a. U zadnjoj utakmici ove sezone "modri" su svladali Rijeku 4-0 pred rekordnih 14.878 gledatelja.

Tko je god od gledatelja zakasnio na početak utakmice, a takvih je bilo podosta, propustio je vodeći gol Dinama već u drugoj minuti. Ante Ćorić dao je povratnu loptu Marku Pjaci koji odmjerenim udarcem kroz šumu nogu dovodi domaćina u vodstvo.

Najbolju šansu utakmice gosti su propustili u 15. minuti. Anas Sharbini proigrao je Marina Tomasova koji se sjurio sam na Eduarda, zaobišao ga, ali nije imao dovoljno preciznosti u udarcu da vrati rezultat na početak.

Prijelomni trenutak utakmice zbio se u 28. minuti. Paulo Machado izveo je korner, najviši u skoku bio je Jérémy Taravel koji je glavom pogodio prečku, a lopta je potom pala malo iza gol-crte. Za pomoćnog suca Dejana Bergera bilo je to dovoljno za priznavanje gola. Dinamo je prije kraja prvog poluvremena zabio i treći gol. Pogodio je Josip Pivarić, ali je prije toga požurio na proigravanje pa je pomoćnik opravdano označio zaleđe.

Ponajbolji pojedinac Dinama Marko Pjaca zabio je i treći gol u mreži Vargića u 64. minuti. Mitrović je udario Soudanija po nozi, a Pjaca je bio nepogrešiv s bijele točke. Posljednji je gol postigao Soudani samo devet minuta potom. Sve je sam napravio Soudani i zaključio sezonu 11. golom u prvenstvu.

Osam minuta prije kraja dogodila se krajnje nesvakidašnja situacija. Zoran Mamić htio je u igru uvesti rezervnog golmana Marka Mikulića, no publika je prizivala Ognjena Vukojevića, koji je uoči oproštajne utakmice dobio poklon za 125 nastupa u "modrom" dresu. Vukojević se ustao s klupe i krenuo prema terenu, a za njegov je ulazak bio i Zdravko Mamić, na što je Zoran protestirao i otišao u svlačionicu.

MAXtv Prva liga, 36. kolo:

  • Dinamo - Rijeka 4-0 (Pjaca 3', 64', Taravel 28', Soudani 73')
Idi na 24sata

Komentari 182

  • IvanŠkof 30.05.2015.

    Realno, Dinamo je pokazao da je naajbolji klub u Hrvatskoj, drago mi je radi navijača 14000, i koliko vidim bez huligana , sa puno djece to je lijep prizor, a vi sto serete po Mamiću ni meni nije drag ali Uskok ga je 150 puta pretrazivao i sto provjera vrsio , malo cudno da vi znate bolje od Uskoka ( da je krimnal ucinjen , pranje para itd)?!? ocito samo kompleksi prema najjacem klubu u Lijepoj nasoj!

  • tomicalomica 30.05.2015.

    Ma nije Zoki otisao demonstrativno sa klupe , skroz krivi podatci ...frajer se otiiso obrijati prije kraja utakmice , jer zna da ce ga puno slikati radi promocije prvaka i te fore.

  • tomicalomica 30.05.2015.

    U poluvremenu utakmice na maksimiru bi trebali uvesti obavezan striptease kao dio sadrzaja ...da vidis gledalaca , 25 000 protiv Sesveta !

Komentiraj...
Vidi sve komentare