To je to što me zanima!

Dinamo na nosilima: Već peta teška ozljeda kod "modrih"...

NESRETNA PETORKA Četiri Fernandesova suigrača ove su sezone morala ići na višemjesečnu stanku. Čileanac je peti. Operirali su ga nakon utakmice sa Splitom
Vidi originalni članak

U samo dva mjeseca Dinamo je na duže vrijeme ostao bez četvorice važnih igrača. Addy i Taravel ozlijedili su se u veljači, Zvonko Pamić u ožujku, a Fernandes u travnju.

- Ovo što nam se događa je previše... Ne znam što bih rekao. Vjerujem da ćemo uspjeti završiti sezonu s igračima koje imamo - rekao je utučeni Zoran Mamić.

U veljači se prvo ozlijedio novopridošli stoper Jeremy Taravel. Na treningu su mu otišli prednji križni ligamenti. Nisu se u Dinamu ni oporavili od šoka, a u Rijeci je otišlo koljeno Leeju Addyju. Dijagnoza? Šest mjeseci stanke. Potom su u ožujku u Koprivnici križni ligamenti popucali Zvonku Pamiću. Dijagnoza identična, šest mjeseci stanke i oporavka.

- Morat ćemo kupiti popriličan broj igrača kako bismo spremni dočekali Ligu prvaka - rekao je trener Dinama i nagovijestio dolazak argentinskog stopera. No europske ambicije doživjele su u Parku mladeži veliki udarac. Jedan od najboljih igrača izgubljen je za sljedećih šest mjeseci.

Čini se kako lom noge ne znači i Fernandesov oproštaj od Maksimira.

- Bez obzira na ovu tešku ozljedu, sve ostaje isto. Otkupit ćemo Fernandesov ugovor - kazao je trener Dinama Zoran Mamić.

Za otkup njegova ugovora od Bayer Leverkusena Dinamo bi morao platiti 2,5 milijuna eura, što bi bio najveći dolazni transfer u povijesti maksimirskoga kluba. Dosad je rekord držao Adrian Calello s 2,2 mil. eura.

A Čileanac se gotovo sigurno neće oporaviti do srpnja, kad je Dinamu najpotrebniji. Već sredinom srpnja počinju kvalifikacije za Ligu prvaka, a “modrima” treba zdrav igrač u punoj formi. Stoga bi čelnici Bayera, svjesni težine Fernandesove ozljede, možda i mogli spustiti cijenu...

"Modra" bolnica:

  • Said Husejinović je krajem 2013. ozlijedio ligamente. Oporavio se.
  • Jeremy Taravel u veljači je na treningu ozlijedio križne ligamente.
  • Zvonko Pamić u ožujku je potrgao prednji križni ligament.
  • Leeju Addyju u Rijeci na derbiju otišlo je koljeno. Pauza šest mjeseci.
  • Junior Fernandes pauzira zbog loma noge. Rugašević mu je slomio fibulu
Idi na 24sata

Komentari 8

  • august 19.04.2014.

    problem je u tome kad decki koji su profesijonalci i znaju igrati igraju sa frostriranim neznalcima onda se desavaju takve stvari !!

  • -Komentator- 18.04.2014.

    Daj odjebi mafija nogometna,Dinamo prodo utakmicu protiv osijeka isto kak i Hajduk protiv dragovoljca.Mafijaaaaaaa.Nije nogomet kaj je bil

  • strmi007 18.04.2014.

    Dinamo nema sreće ali i dalje najbolji

Komentiraj...
Vidi sve komentare