To je to što me zanima!

Dinamo pamti remi s Unitedom i Ajaxom, može li i s Realom?

Uefa je u najavi 1. kola skupine D predstavila Dinamo dodavši da se "modri" vraćaju u LP nakon 12 godina. Spomenuli su dva remija iz prvih kola u zadnje dvije sezone
Vidi originalni članak

Ima li težeg scenarija za povratak u Ligu prvaka od susreta s deveterostrukim osvajačem pokala Realom iz Madrida? Teško. Uefa je predstavila Dinamo u najavi prvog kola skupine D koje se igra za tjedan dana u Maksimiru dodavši da se "modri" u najelitnije europsko klupsko natjecanje vraćaju nakon 12 godina. 

Dinamo se u Uefinim kupovima nikad nije susreo s Realom, ali "modri" su se dvaput susreli s madridskim Atleticom koji je oba puta bio uspješniji. Mnogi navijači "modrih" pamte i veliku pobjedu protiv Villarreala prošle sezone u Europskoj ligi. Uefa podsjeća i na Realovo jedino iskustvo s hrvatskim klubom. U Kupu Uefe u sezoni 1984/1985 Real je izgubio na Kantridi 3-1, ali je uz veliku pomoć sudaca na svom terenu slavio 3-0 i prošao dalje. 

Nije zaboravila Uefa ni na "Dinamovo prokletstvo" dodavši kako posljednjih pet godina klub iz Zagreba redovno pada u posljednjem pretkolu. Ove godine "modri" su preko Neftčija, Helsinkija i Malmöa konačno osigurali povratak u Ligu prvaka.

Uefa dodaje kako je zanimljivo da je Dinamo u posljednja dva nastupa u Ligi prvaka prva kola započeo remijima protiv europskih divova Ajaxa '98. na Maksimiru, odnosno Manchester Uniteda na Old Traffordu godinu kasnije. A u tom prvom nastupu u Ligi prvaka tadašnja Croatia ostala je neporažena na domaćem terenu u društvu Ajaxa, Porta i Olympiacosa.

Idi na 24sata

Komentari 145

  • damire_1 12.09.2011.

    Dinamo pamti remi s Unitedom i Ajaxom, može li i s Realom? hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha dosta je hahahahahahahhahahahahahahhaahhaah

  • nevidljiv_ca 09.09.2011.

    Kolika je vrijednost Reala u Eurima a kolika vrijednost Dinama, to mi daje za pravo da bih bio zadovoljan i remijem Dinama! Bog!

  • nevidljiv_ca 09.09.2011.

    Za ovaj clanak (+) smatram (-) a minus(-) smatram (+), ok razumijem, veliki optimizam kod pojedinaca ali nerazumijem sta te pojedince tjera da najavljuju pobjedu Dinama, ja i nerjesen rezultat smatram VELIKIM Uspjehom a sto ce biti u Madridu to necu ni da komentiram.Bog!

Komentiraj...
Vidi sve komentare