To je to što me zanima!

Dinamo zakazao u Koprivnici, 'farmaceuti' odnijeli veliki bod

Slaven Belupo iznenadio je Dinamo u utakmici desetog kola MAXtv Prve lige. Bez Šimunića i Brozovića u prvih 11 'modri' su djelovali nekonkretno i odigrali samo 0-0
Vidi originalni članak

Prvi protiv posljednjeg na ljestvici. Zicer nad zicerima, rekli bi kladioničari. Ali Slaven Belupo imao je drugačije planove protiv Dinama u utakmici desetog kola MAXtv Prve lige. "Farmaceuti" su zadržali Zagrepčane na nuli i uzeli veliki bod koji će Zoranu Mamiću zadati nove glavobolje uoči gostovanja kod Celtica u Europskoj ligi u četvrtak.

Trener Dinama u nešto je izmijenjenom sastavu krenuo po tri boda, no to se pokazao kao neuspješan pokus. Josip Šimunić nije niti bio u zapisniku, dok su Marcelo Brozović i Wilson Eduardo ostali na klupi za pričuve.

Domaćin odolio jakom pritisku na početku

Duje Čop mogao je odlično otvoriti utakmicu za maksimirski klub u žutim dresovima, ali udarac s ruba šesnaesterca sjajno mu je skinuo domaći golman Kardum. Pucao je i Ángelo Henríquez nedugo potom, ali nije pogodio.

Ipak, "farmaceuti" su preživjeli početnu dominaciju gostiju i odgovorili pokušajem Mirića nakon greške Eduarda pri ispucavanju, ali nije bilo veće opasnosti po Portugalčev gol. Na drugoj strani Kardum je bio puno zaposleniji, u 22. minuti obranio je čisti zicer Soudaniju nakon duplog pasa s Čopom.

U prilici je do predaha bio i Machado te ponovno Soudani, ali pomoćnik je zaustavio akciju zbog zaleđa. Hrabri domaćini početkom nastavka zaredali su s dobrim udarcima Ozobića i Cesarca koji su otišli malo pokraj okvira gola.

Nisu pomogli ni Brozović ni Pjaca

Marcelo Brozović ušao je u igru za Dinamo za posljednjih pola sata utakmice umjesto Arijana Ademija. Ušao je i Marko Pjaca umjesto Henríqueza, a Elvis Scoria pokušao s veteranom Davorom Vugrincem u završnici.

Eduardo spasio Zagrepčane poraza

Iako je držao bod, Dinamo je mogao ostati i bez njega. Eduardo je sačuvao svoju momčad neugodnog poraza 11 minuta prije kraja. Fantastično je iz poluvoleja s ruba šesnaesterca tukao Filip Ozobić, a Portugalac paradom odbio na peterac gdje je Glavina glavom promašio prazan gol. Soudani je pokušao uzvratiti već u idućem napadu, ali ponovno nije bilo preciznosti.

U zadnjim su minutama oba sastava imala win-situaciju. Glavina je još jednom zapucao priliku, ovaj put nogom pogodivši Eduarda s 12-13 metara, a u nadoknadi je Ivo Pinto bio neodlučan sam pred Kardumom, pa je umjesto udarca išao dodavati.

Rijeka ponovno u lovu na vrh

'Modri' su ovim remijem, drugim u deset kola, pružili priliku Rijeci da pobjedom protiv Zagreba u utakmici od 19 sati smanje zaostatak na čelu ljestvice na samo dva boda. Slaven je, osim velikog psihološkog dobitka, dobio i izjednačavanjem s Osijekom na dnu poretka. Oba kluba imaju po osam bodova, ali Slavonci moraju odraditi u nedjelju gostovanje kod Lokomotive (16 sati).

MAXtv Prva liga, 10. kolo

  • Slaven Belupo - Dinamo 0-0
Idi na 24sata

Komentari 130

  • tovar-iš 28.09.2014.

    zašto Kovač nije pozvao ..Soudanija..pakleni igrač..hi hi hi

  • Ora et Labora Slo 28.09.2014.

    Ma ne može ovaj današnji Dinamo bez Šimunića! Joe legendo! Za Dinamo-spremni! Pozdrav iz Ljubljane!

  • mihicaa_1 28.09.2014.

    ajmo dinamoooo rusit celtic u cetvrtak

Komentiraj...
Vidi sve komentare