To je to što me zanima!

'Modra' rapsodija u Koprivnici: Oršić oduševio majstorijom

Bez puno muke Dinamo je došao do šeste pobjede u 10. kolu HNL-a. 'Modri' su s 4-1 razbili Slaven Belupo, a strijelci su bili Jurić, Oršić, Petković i Čop. Jedini gol za domaće zabio je Grgić
Vidi originalni članak

U prvoj utakmici 10. kola Prve HNL Dinamo je kao gost u Koprivnici uvjerljivo svladao Slaven Belupo s 4-1 (2-0).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Aktualni prvak dominirao je čitavim tijekom susreta u Koprivnici te svoju igru okrunio s četiri pogotka i tako uzvratio Slavenu na šokantnom 0-2 porazu u Maksimiru na startu sezone. Pitanje pobjednika bilo je odlučeno već nakon prvih 45 minuta nakon kojih je Dinamo imao vodstvo od 2-0.

Kod prvog pogotka u 23. minuti Mišić je lijepom okomitom loptom pronašao Baturinu koji je utrčao u domaći kazneni prostor i zatim povratnom loptom pronašao Jurića kojemu nije bilo teško s pet metara zatresti mrežu.

Najljepši trenutak susreta dogodio se u 43. minuti kada su Oršić i Petković odigrali dupli pas, a zatim si je Oršić vrškom kopačke podignuo loptu i volejom iz okreta sa 15 metara pogodio za 2-0. Bila je to majstorija hrvatskog reprezentativca i već sada možemo reći kako se prometnuo u glavnog kandidata za najljepši gol sezone.

Fantastičan gol pogledajte OVDJE.

Već u petoj minuti nastavka Dinamo je postigao i treći pogodak, Ivanušec je prošao kroz sredinu terena, u pravo vrijeme gurnuo loptu za Petkovića koji je rutinski postigao svoj prvi gol u prvenstvu ove sezone.

U strijelce se u 76. minuti upisao i Čop, njemu je loptu na 16 metara dostavio Gojak, a napadač zagrebačkog sastava se lijepim "lažnjakom" oslobodio čuvara prije no što je preciznim udarcem pogodio donji desni kut domaćeg gola.

Lijepa je bila i akcija za jedini pogodak domaćih, Zapata je okomitom loptom proigrao Grgića koji je s ruba kaznenog prostora bio precizan.

Dinamo je ovom pobjedom stigao na vrh ljestvice sa 19 bodova, dva više od Rijeke i Osijeka, a tri od Hajduka.

Slaven Belupo je ostao pretposljednji sa šest bodova, jednim više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

Idi na 24sata

Komentari 280

  • MateBan 26.09.2021.

    Dinamo vozi na hajdukov pogon ,ljepo je to kad naši otpaci mogu nekome pomoći

  • 25.09.2021.

    Evo vele neki portali na celu sa ovim da je dinamova obrana losa? Primili samo 6 dakle najmanje u HNL-u, pa cija je obrana onda bolja??? Jel netko iz medija, slijep, bolestan ili samo beskrajno bezobrazan???

  • GNKDALTON 25.09.2021.

    Belupo zakinut opet,pa dokad suci više???

Komentiraj...
Vidi sve komentare