Obavijesti

Sport

Komentari 280

'Modra' rapsodija u Koprivnici: Oršić oduševio majstorijom

'Modra' rapsodija u Koprivnici: Oršić oduševio majstorijom
9

Bez puno muke Dinamo je došao do šeste pobjede u 10. kolu HNL-a. 'Modri' su s 4-1 razbili Slaven Belupo, a strijelci su bili Jurić, Oršić, Petković i Čop. Jedini gol za domaće zabio je Grgić

U prvoj utakmici 10. kola Prve HNL Dinamo je kao gost u Koprivnici uvjerljivo svladao Slaven Belupo s 4-1 (2-0).

Pokretanje videa...

Oni će navijati za West Ham protiv Dinama: Mia Khalifa, Obama, kraljica Elizabeta... VIDEO

Aktualni prvak dominirao je čitavim tijekom susreta u Koprivnici te svoju igru okrunio s četiri pogotka i tako uzvratio Slavenu na šokantnom 0-2 porazu u Maksimiru na startu sezone. Pitanje pobjednika bilo je odlučeno već nakon prvih 45 minuta nakon kojih je Dinamo imao vodstvo od 2-0.

Slaven Belupo i Dinamo sastali se u 10. kolu HT Prve lige

Kod prvog pogotka u 23. minuti Mišić je lijepom okomitom loptom pronašao Baturinu koji je utrčao u domaći kazneni prostor i zatim povratnom loptom pronašao Jurića kojemu nije bilo teško s pet metara zatresti mrežu.

Najljepši trenutak susreta dogodio se u 43. minuti kada su Oršić i Petković odigrali dupli pas, a zatim si je Oršić vrškom kopačke podignuo loptu i volejom iz okreta sa 15 metara pogodio za 2-0. Bila je to majstorija hrvatskog reprezentativca i već sada možemo reći kako se prometnuo u glavnog kandidata za najljepši gol sezone.

Fantastičan gol pogledajte OVDJE.

Slaven Belupo i Dinamo sastali se u 10. kolu HT Prve lige

Već u petoj minuti nastavka Dinamo je postigao i treći pogodak, Ivanušec je prošao kroz sredinu terena, u pravo vrijeme gurnuo loptu za Petkovića koji je rutinski postigao svoj prvi gol u prvenstvu ove sezone.

U strijelce se u 76. minuti upisao i Čop, njemu je loptu na 16 metara dostavio Gojak, a napadač zagrebačkog sastava se lijepim "lažnjakom" oslobodio čuvara prije no što je preciznim udarcem pogodio donji desni kut domaćeg gola.

Slaven Belupo i Dinamo sastali se u 10. kolu HT Prve lige

Lijepa je bila i akcija za jedini pogodak domaćih, Zapata je okomitom loptom proigrao Grgića koji je s ruba kaznenog prostora bio precizan.

Slaven Belupo i Dinamo sastali se u 10. kolu HT Prve lige

Dinamo je ovom pobjedom stigao na vrh ljestvice sa 19 bodova, dva više od Rijeke i Osijeka, a tri od Hajduka.

Slaven Belupo je ostao pretposljednji sa šest bodova, jednim više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 10. kolo 17.00 , Gradski stadion Ivan Kušek Apaš
Slaven
Grgić 80'
1 : 4
Dinamo
Jurić 23', Oršić 44', Petković 50', Čop 76'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice u Koprivnici. Dinamo je uvjerljivom predstavom došao do šeste pobjede u desetom kolu HNL-a i opet zasjeo na vrh HNL-a uz dvije utakmice manje. 'Modri' su do vrha napunili mrežu nemoćnog Slavena, a Zoran Zekić je samo nemoćno širio ruke.

Mrežu domaćih načeo je Deni Jurić, Mislav Oršić oduševio je majstorijom za 2-0, a zabijali su još Petković i Čop. Počasni gol za domaće zabio je Grgić.

Dinamo je pokazao sjajnu golgetersku formu uoči četvrtka i važne utakmice protiv Genka u drugom kolu Europske lige. Ako hrvatski prvak i u Belgiji bude ovako raspoložen, straha nema. 

90'

I jedni i drugi iščekuju kraj utakmice. Dinamo je pobjedu osigurao već početkom drugog dijela, a posebno se dopao mladi Baturina koji je asistirao Juriću za prvi gol.

Belupo je pokazao hrabru igru, Zekić se htio nadigravati, ali njegova momčad nije iskoristila svoje šanse, a 'modri' su danas bili neumoljivi. 

83'

Zapata je ušao u igru početkom drugog poluvremena, ali Zekić očito nije zadovoljan njegovo izvedbom pa ga je sad odlučio izvaditi, nekoliko minuta prije kraja. Ni Kolumbijcu nije bilo ništa jasno pa je s pomalo zbunjenim izrazom lica izašao iz igre. 

81'

Dinamo se malo opustio, a Belupo je ipak došao do počasnog gola. Nije Krstanović koji je opasno prijetio, već Alen Grgić. Igrač Osijeka na posudbi u Koprivnici dobio je odličnu loptu u prostor, zadržao je mirnoću u završnici i lijepo matirao Livakovića. 

76'

Dinamo je iskusno umrtvio utakmicu, a onda munjevitom kontrom zabio i četvrti gol. Duje Čop je povukao loptu do ruba kaznenog prostora i fino pogodio donji lijevi kut. Čović je bio nemoćan. 

Komentari 280