To je to što me zanima!

Dinamo u krizi i izvan Europe, a u cijeloj sezoni - neporažen!

Dinamo i dalje drži vrh HNL-a uz četiri boda prednosti ispred Rijeke, čak iako ne briljiraju igrom niti imaju standardiziranih prvih 11! Što bi tek bilo da im je igra smislenija?!
Vidi originalni članak

Dinamo je uz manje poteškoće pobijedio Rudeš (3-2) na kišom okupanom Maksimiru pred nešto manje od 1000 gledatelja. Nova tri boda za Cvitanovićevu momčad znače novo odvajanje od drugoplasirane Rijeke na četiri boda i po pitanju HNL-a, Dinamo ima izvrstan start.

Sedam pobjeda i tek onaj pomalo nesretan remi protiv Osijeka u gostima uz pobjede nad Hajdukom i Rijekom na Rujevici vesele pristalice zagrebačkog kluba.

Mrlju na sve dobro što je Dinamo odradio ove sezone baca ispadanje iz Europe što im se nikako nije smjelo dogoditi. I dok su se protiv norveškog Odda uspjeli provući, albanski Skenderbeu iskoristio je ponuđeno te izbacio našeg doprvaka iz playoffa Europske lige.

Istog se trenutka počelo razglabati o nasljedniku Marija Cvitanovića koji je ustoličen tek početkom srpnja!

Cvitanovićeve trupe ove sezone nemaju poraza! Odigrao je Dinamo 12 utakmica te upisao devet pobjeda uz tri remija. Na žalost po naš europski koeficijent i nogomet u globalu, onaj remi u Albaniji bio je fatalan što je u maksimirske odaje donijelo dramu i nervozu.

No, bez obzira na sve, Dinamo i dalje drži vrh HNL-a uz četiri boda prednosti ispred Rijeke, čak iako ne briljiraju igrom niti imaju standardiziranih prvih 11! Što bi tek bilo da im je igra smislenija?!

Nervoza je porasla nakon što je klub napustio najbolji igrač u ljetnom periodu, Čileanac Junior Fernandes, a na sve se nadovezao i propali transfer Marija Gavranovića iz Rijeke. 

Pobjeda nad Rudešom neće ništa značajno promijeniti, jedino može dodatno natjerati Cvitanovića na analizu primljenih golova jer Dinamova obrana opasno je visila u nekim navratima.

To se igračima kvalitete Sigalija i Benkovića ne bi smjelo događati, posebno ne protiv posljednje momčadi prvenstva.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • HighFlyer 11.09.2017.

    Dinamo je privilegirani hrvatski nogometni klub osrednje igracke kvalitete koji je uspio ispasti iz Europe od 3. momcadi Albanske lige.

  • Firefox_1 11.09.2017.

    Dinamo u HNL ima barem 12 bodova prednosti u startu. Lokomotiva x 4, i to bez da računamo ostale prćije Istru, Cibaliju i Rijeku, nadam se samo da Osijek nije. Jer je to trenutno najpozitivnija priča Hrvatskog nogometa, naravno uz Hajduk. Takve prednosti u Europi naravno nema, zato su Modri gdje god dođu postali pojam za sprdnju i neprofezionalizam. Zato svaki pravi navijač Dinama, pravi ponosni Hrvat i domoljub, ne može, niti neće prihvatiti ovakvu sportsku politiku. Koja blati jedno veliko i časno Hrvatsko ime kao što je Dinamo!

  • Exterminator 11.09.2017.

    Sport nam se općenito katastrofalno srozao na klupskom i reprezentativnom nivou ...izuzetak vaterpolisti

Komentiraj...
Vidi sve komentare