To je to što me zanima!

Dinamo za Vukovar: 'Modri' su dali 200.000 kn za Vodotoranj

"Modri" su 2. pretkolo Lige prvaka protiv Vardara igrali za Vukovar i sav iznos išao je za obnovu simbola hrvatske hrabrosti. Dinamo je na poluvremenu derbija uručio ček gradonačelniku Vukovara
Vidi originalni članak

Predsjednik Dinama Mirko Barišić na poluvremenu derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru uručio je vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi ček od 200.000 kuna za obnovu Vodotornja. "Modri" su drugo pretkolo Lige prvaka protiv Vardara igrali za Vukovar i sav iznos išao je za obnovu simbola hrvatske hrabrosti i podsjetnika na srbočetničkih razaranja hrvatskog grada koji su srčano i do posljednjeg čovjeka branili daleko malobrojniji i slabije naoružani hrvatski vojnici.

Ranije su se u akciju obnove jednog od simbola Domovinskog rata uključili košarkaši Cedevite, Hrvatski nogometni savez te Ivan Rakitić koji je početkom godine dobio nagradu Uvijek vjernih za najsrčanijeg igrača Hrvatske te je sam donirao 75.000 kuna.

Obnova je projekt Radionice arhitekture Gorana Rake.

- Veličina će ostati kakva je, a posjetitelje će lift voditi do 40 metara visine, gdje je bio spremnik za vodu, koji ćemo pretvoriti u memorijalni prostor. Prema vrhu će voditi zavojita, nepredvidiva staza, što je simbolika jer je takav bio i ratni put, a s krova puca prekrasan pogled na grad i okolicu - rekao je arhitekt Josip Sabolić.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • ivanunited 02.10.2016.

    Lijepo je da su dali,moj naklon....samo tu cifru oko obnove treba istražiti jer je to malo smiješno...

  • 02.10.2016.

    Bolje da si Maminjo ove pare stavio u džep. Više bi koristi bilo od njih

  • talman 02.10.2016.

    Neće ove pare dalje Zagreba

Komentiraj...
Vidi sve komentare