To je to što me zanima!

Dinamo ispao iz Lige prvaka! Izbacio ga bivši igrač Lokosa

Dinamo ove godine neće igrati skupine Lige prvaka. Hrvatski prvak izgubio je od Ferencvarosa 2-1 u 3. pretkolu LP-a, a golove su zabili Lovrencsics i bivši igrač Lokosa Uzuni koji je zabio i autogol...
Vidi originalni članak

Hrvatski prvak ove godine neće igrati Ligu prvaka. Ogroman je to udarac za Dinamo koji je u susret protiv Ferencvarosa ušao kao favorit, imao dominaciju, ali uništile su ga jako loše obrambene reakcije. Mađari su iskoristili sve poklone i revanširali se za prošlogodišnji poraz od 4-0.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ferencvaros je poveo već u 80. sekundi utakmice golom Gerga Lovrencsicsa nakon što je Dilaver pogriješio. No taj gol kao da je samo motivirao dinamovce koji su izgledali sve bolje na travnjaku. 

Pucali su sa svih strana, napadali, grizli za svaku loptu pa onda i izjednačili. Ubacio je Gojak iz kornera, Ademi prenio loptu u peterac, a ona je pogodila bivšeg igrača Lokomotive Myrta Uzunija i završila u mreži. 

Dominirao je hrvatski prvak, promašivao, a onda je stigla nova kazna nakon još jedne katastrofalne pogreške. Joško Gvardiol je kao posljednji igrač bio na centur, no netko od suigrača mu je poslao tešku loptu, Joško se nije snašao, a ispred njega se pojavio Uzuni koji je odjurio do Livakovića i mirno pogodio za 2-1 i prolazak u play-off Lige prvaka!

Mađarski prvak je tako uzvratio Dinamu za prošlosezonski poraz, također u 3. pretkolu Lige prvaka. 

Dodajmo i kako su "Modri" prvi put u svojoj povijesti u Europi ispali od nekog mađarskog kluba. Do večerašnjeg ogleda sedam puta su igrali protiv Mađara i svih sedam puta prošli dalje. Tri puta su izbacili MTK, dva puta Ferencvaros, a po jednom ZTE i Gyor.

Pobjedom protiv Dinama, mađarski prvak je izborio play-off Lige prvaka u kojem će igrati protiv pobjednika susreta Karabah - Molde, ali i osigurao jesen u Europi. U slučaju pobjede u završnoj rundi kvalifikacija Mađari ulaze u natjecanje po skupinama Lige prvaka, dok porazom sele u natjecanje po skupinama Europske lige.

Porazom od Ferencvaroša, Dinamo je ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka, a europsku priču nastavit će u play-offu Europske lige.

Idi na 24sata

Komentari 515

  • velebitskadegenija 16.09.2020.

    Ne razumijem komentare splićana tj. hajdukovaca da vas toliko veseli poraz dinama.. Znamo svi i ptice na grani tko su mamići ali u ovoj državi je sve u banani... Da se toliko veselite porazu DINAMA pa DINAMO JE za hajduk SVETINJA.. taj mali smrdljivi klub koji je guro drug tito i partizani u yugi... S kime dijelimo državu sa tovarima iskreno odvratni ste i ne čudi me što vas ostatak hrvatske NE VOLI

  • centarfor 16.09.2020.

    Sada Mamić ne valja kao trener jer je "kriminalac" (bez pravovaljene presude). A kada je pobijedio bez izgubljene utakmice u čitavom prvenstvu onda je bio odličan, samo onda nije imao nikakvu presudu.

  • darkoxyc 16.09.2020.

    Nedaju ni sudije a nema se gdje ni igrat lp ...nakarada klub bez stadiona

Komentiraj...
Vidi sve komentare