To je to što me zanima!

Dinamova nadoknada: "Modri" zabili čak triput u šest susreta

Dinamo je protiv Hajduka zabijao u sudačkoj nadoknadi u tri od posljednjih šest derbija. Dvaput za pobjedu i proljetos za remi. “Bili” primaju golove iza 90. minute
Vidi originalni članak

Prije dvije godine Maglica je u Maksimiru golom u sudačkoj nadoknadi donio bod Hajduku. Nakon toga je počela kalvarija “bilih” u derbijima u sudačkoj nadoknadi.

Triput su Splićani u zadnjih šest derbija, ne računajući onaj neodigrani u studenom prošle godine, u nadoknadi primili golove od najvećeg rivala. Zamalo je to bilo i četiri puta, samo daje Čileanac Ángelo Henríquez zabio penal u rujanskom derbiju na Poljudu.

U kolovozu 2014. godine Hajduk je u nadoknadu na Poljudu ušao s vodstvom 2-1, a onda je prvo Čop izjednačio, a Henríquez zabio za 2-3 u 94. minuti. Poljud je bio šokiran i proljetos, kad je Paulo Machado u 93. minuti zabio za 1-1 iz voleja.

Da je nadoknada u derbijima definitivno postala vrijeme “modrih”, potvrdio je Soudani volejčinom za subotnju pobjedu u 94. minuti.

- U posljednjim trenucima utakmica pada koncentracija, ali ima još mnogo faktora koji su bitni - kaže poznati sportski psiholog Amir Zulić i pojašnjava:

- Pred sam kraj utakmice igrači više razmišljaju o konačnom ishodu. Zaboravljaju na one tehničko-taktičke stvari i zbog toga dolazi do grešaka. Napetost raste, a i klupa nekad stvori dodatnu nervozu kad govori da su ostale još samo minuta ili dvije. Možda bi nekad bilo bolje da to igrači niti ne znaju u nadoknadi - dodao je Amir Zulić.

Za idući derbi Damir Burić ima poseban zadatak. Kako ne primiti gol i ne upropastiti u posljednjoj minuti sve ono dobro.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • user_452869 07.12.2015.

    dinamu netreba dugacka sudacka nadoknada u zadnjem kolu, kad ionako osigura prvenstvo 10 kola ranije

  • strmi007 07.12.2015.

    Dinamoooooooooooooooooooooo

  • 07.12.2015.

    ali kao navijač Dinama mogu ustvrditi da je neosporna činjenica da se Hajduk diže, a Dinamo pada. kad očiste Dinamo od kriminala i kad se uruši kriminalni sustav pitanje je koliko će mu trebati godina za oporavak

Komentiraj...
Vidi sve komentare