To je to što me zanima!

Zagorac: Teren na kojem smo igrali nema veze s nogometom

Ono na čemu smo igrali u Bernu nema veze s nogometom, tako da smo se morali prilagoditi i na to. Bit ćemo još bolji u Zagrebu. Uz navijače idemo po Ligu prvaka, rekao je Dinamov golman Danijel Zagorac
Vidi originalni članak

Nogometaši Dinama vratili su se iz Švicarske gdje su u prvoj utakmici playoffa za Ligu prvaka odigrali 1-1 protiv Young Boysa. Gubili su plavi od 2. minute na iznimno neugodnom terenu s umjetnom travom, ali nakon što je Oršić zabio za 1-1, a razigrani Dinamo u nastavku pokazao čime raspolaže, švicarski mediji ulogu favorita prebacili su na zagrebačku momčad, svjesni šanse koju je njihov klub propustio, pogotovo u prvom poluvremenu kad se dinamovci nisu snašli na umjetnoj travi.

POGLEDAJTE VIDEO

Uzvratna utakmica je u utorak na Maksimiru koji bi nakon dugo vremena mogao biti sjajno popunjen. Očekuje se preko 20 tisuća plavih duša koje će navijati za Dinamo i Ligu prvaka. Važnost navijača istaknuo je nakon prve utakmice jedan od junaka Dinamove momčadi, golman Danijel Zagorac, koji je obranio dva čista zicera u Bernu, a rekao je da su ih švicarski navijači u prvih 15 minuta ugurali u gol.

- Teška utakmica, veliki ulog. Primarni cilj bio nam je vratiti se sa što boljim rezultatom, u tome smo uspjeli. Prezentirali smo dva lica, u prvom poluvremenu bili smo dosta blijedi i ušli smo prepadnuto. U drugom je to izgledalo puno bolje i ne mogu se oteti dojmu da smo bili na kraju možda i bliže pobjedi - rekao je Zagorac i dodao:

- Sa sobom osobno moram biti zadovoljan. Zna se da trebam držati koncentraciju svih 90 minuta, u tome sam uspio i zadovoljan sam načinom na koji sam doprinio ovom rezultatu.

- Ja se nadam i uvjeren sam da ćemo proći uz podršku s tribina. Ono na čemu smo igrali u Bernu nema veze s nogometom, tako da smo se morali prilagoditi i na to. Bit ćemo još bolji - rekao je Danijel Zagorac.

- Trebalo nam je neko vrijeme da se prilagodimo na podlogu. Nadamo se punom Maksimiru u utorak. Imamo rezultat koji nam daje nadu da ćemo ući u Ligu prvaka. Reprezentacija nam može biti vodilja, ono kako su igrali u Rusiji bilo je sve samo pozitivno, to su smjernice koje moramo pratiti - rekao je trener Nenad Bjelica.

Danijel Zagorac brani fantastično, a Dominik Livaković, koji je bio s reprezentacijom na SP-u u Rusiji, trenutno je na klupi. Neki će reći da je Dinamo toliko jak da srebrni sa Svjetskog prvenstva mora biti rezerva u klubu.

- To je luksuz koji imam, dva sjajna golmana. Livaković je reprezentativac, Zagorac brani u reprezentativnoj formi. Ne vidim tu problem, problem bi bio da nemam golmana u formi. Zagorac će sigurno dobiti više minuta nego prošle sezone, drago mi je da je iskoristio ovu šansu jer brani na razini vrhunskih golmana, a i tjera Livakovića da bude bolji - dodao je Bjelica.

Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Arijan Ademi.

- Trebalo nam je neko vrijeme da izađemo iz te neke male krize. Dobro smo to napravili i ovih 1-1 je realno. Trener nam je na poluvremenu rekao da vjeruje u nas i da zna koliko smo dobri. Malo nas je podigao. Pokazali smo pravo lice u nastavku, šteta što nismo pobijedili na kraju. Pokazali smo da ova momčad ima muda, karakter. Možemo napraviti velike stvari samo da nam publika bude taj vjetar u leđa i da svi skupa proslavimo ulazak u Ligu prvaka - rekao je kapetan Ademi.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • Fukara_1 23.08.2018.

    2-1 za Dinamo!

  • aaerts 23.08.2018.

    Ovaj Zagorac isti Brozović

  • aurelijus 23.08.2018.

    Samo da se ne ponovi prošlost kad je Dinamo kao gost donio pozitivan rezultat a onda u Zagrebu krenulo po zlu. Sjetimo se Werdera, Auxerera Salzburga. Ne smiju igrati onako kao što su sa Astanom . Trebaju od početka dati Švicarcima na znanje da su oni domaćini. Ne dat im da dišu kako bi ih učinili nervoznima i natjerali ih na crveni karton.

Komentiraj...
Vidi sve komentare