Obavijesti

Sport

Komentari 59

Zagorac: Teren na kojem smo igrali nema veze s nogometom

Zagorac: Teren na kojem smo igrali nema veze s nogometom
19

Ono na čemu smo igrali u Bernu nema veze s nogometom, tako da smo se morali prilagoditi i na to. Bit ćemo još bolji u Zagrebu. Uz navijače idemo po Ligu prvaka, rekao je Dinamov golman Danijel Zagorac

VIDEO

Nogometaši Dinama vratili su se iz Švicarske gdje su u prvoj utakmici playoffa za Ligu prvaka odigrali 1-1 protiv Young Boysa. Gubili su plavi od 2. minute na iznimno neugodnom terenu s umjetnom travom, ali nakon što je Oršić zabio za 1-1, a razigrani Dinamo u nastavku pokazao čime raspolaže, švicarski mediji ulogu favorita prebacili su na zagrebačku momčad, svjesni šanse koju je njihov klub propustio, pogotovo u prvom poluvremenu kad se dinamovci nisu snašli na umjetnoj travi.

POGLEDAJTE VIDEO

Idemo po tu Ligu prvaka! “Modri” se vratili u Zagreb nakon sjajnog remija u Švicarskoj Reporter: Josip Tolić

Objavljuje 24sata Sport u Četvrtak, 23. kolovoza 2018.

Uzvratna utakmica je u utorak na Maksimiru koji bi nakon dugo vremena mogao biti sjajno popunjen. Očekuje se preko 20 tisuća plavih duša koje će navijati za Dinamo i Ligu prvaka. Važnost navijača istaknuo je nakon prve utakmice jedan od junaka Dinamove momčadi, golman Danijel Zagorac, koji je obranio dva čista zicera u Bernu, a rekao je da su ih švicarski navijači u prvih 15 minuta ugurali u gol.

- Teška utakmica, veliki ulog. Primarni cilj bio nam je vratiti se sa što boljim rezultatom, u tome smo uspjeli. Prezentirali smo dva lica, u prvom poluvremenu bili smo dosta blijedi i ušli smo prepadnuto. U drugom je to izgledalo puno bolje i ne mogu se oteti dojmu da smo bili na kraju možda i bliže pobjedi - rekao je Zagorac i dodao:

- Sa sobom osobno moram biti zadovoljan. Zna se da trebam držati koncentraciju svih 90 minuta, u tome sam uspio i zadovoljan sam načinom na koji sam doprinio ovom rezultatu.

- Ja se nadam i uvjeren sam da ćemo proći uz podršku s tribina. Ono na čemu smo igrali u Bernu nema veze s nogometom, tako da smo se morali prilagoditi i na to. Bit ćemo još bolji - rekao je Danijel Zagorac.

- Trebalo nam je neko vrijeme da se prilagodimo na podlogu. Nadamo se punom Maksimiru u utorak. Imamo rezultat koji nam daje nadu da ćemo ući u Ligu prvaka. Reprezentacija nam može biti vodilja, ono kako su igrali u Rusiji bilo je sve samo pozitivno, to su smjernice koje moramo pratiti - rekao je trener Nenad Bjelica.

Danijel Zagorac brani fantastično, a Dominik Livaković, koji je bio s reprezentacijom na SP-u u Rusiji, trenutno je na klupi. Neki će reći da je Dinamo toliko jak da srebrni sa Svjetskog prvenstva mora biti rezerva u klubu.

- To je luksuz koji imam, dva sjajna golmana. Livaković je reprezentativac, Zagorac brani u reprezentativnoj formi. Ne vidim tu problem, problem bi bio da nemam golmana u formi. Zagorac će sigurno dobiti više minuta nego prošle sezone, drago mi je da je iskoristio ovu šansu jer brani na razini vrhunskih golmana, a i tjera Livakovića da bude bolji - dodao je Bjelica.

Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Arijan Ademi.

- Trebalo nam je neko vrijeme da izađemo iz te neke male krize. Dobro smo to napravili i ovih 1-1 je realno. Trener nam je na poluvremenu rekao da vjeruje u nas i da zna koliko smo dobri. Malo nas je podigao. Pokazali smo pravo lice u nastavku, šteta što nismo pobijedili na kraju. Pokazali smo da ova momčad ima muda, karakter. Možemo napraviti velike stvari samo da nam publika bude taj vjetar u leđa i da svi skupa proslavimo ulazak u Ligu prvaka - rekao je kapetan Ademi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...