To je to što me zanima!

Dinamovci su zapjevali: Mi smo Bad Blue Boys, mi smo Dinamo!

Prolazak protiv Cluja pamtit će se kao teško izboren, s čovjekom manje i u krajnje dramatičnim okolnostima, na penale. Navijača nije bilo, ali su igrači hrvatskog kluba zapjevali poznatu Kemalovu
Vidi originalni članak

Kad 70 minuta izdržiš s igračem manje pa nakon sedam serija penala prođeš teško gostovanje i izboriš treće pretkolo Lige prvaka, onda si možeš dati oduška pa proslaviti. Napravili su to i dinamovci.

Hrvatski prvak u srijedu je u dramatičnim okolnostima izbacio rumunjskog prvaka Cluj 8-7 (2-2) i nastavio put prema osmom plasmanu u skupine Uefina elitnoga klupskog natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci slave u svlačionici

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamo nije imao navijače u Transilvaniji zbog pandemije korona virusa pa su igrači proslavili pjevajući u svlačionici i autobusu pod policijskom pratnjom.

Jedna pjesma posebno je bila na repertoaru, "Dinamo" pokojnog Kemala Montena, čiji refren, u svjetlu narušenoga odnosa maksimirske momčadi i svoje navijačke skupine, znakovito kaže:

"Mi smo Bad Blue Boys, mi smo Dinamo! K'o Sljeme veliko srce imamo!".

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci pjevaju u busu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvaci su u Rumunjskoj odlično otvorili utakmicu golom Amera Gojaka u 14. minuti, ali sve je palo u vodu nakon crvenog kartona Kevina Theophilea u 51. minuti i penala za Cluj. Dominik Livaković obranio ga je Ciprianu Deacu, ali je 12 minuta poslije primio gol iz velike daljine, pucao je Michael Pereira.

RIJEČ STRUČNJAKA Cvitanović: Kad Gojak nije ono zabio, mislio sam da je gotovo, a ovakav prolazak je fantazija!

Kad je Lirim Kastrati s igračem manje u 78. zabio za novo vodstvo Dinama, činilo se da će "modri" lako proći dalje, ali to ipak nije bilo tako. U trećoj minuti nadoknade Hrvat Gabriel Debeljuh zabio je za 2-2 i otišlo se u produžetke, potom i penale. Gojakov penal u petoj je seriji obranio Cristian Balgradean, ali je Livaković održao goste na životu obranom šuta Catalinu Golofci.

Odluka je uslijedila u sedmoj seriji. Mladi stoper Joško Gvardiol je zabio, a domaći Francuz Kevin Boli pucao visoko preko gola i Dinamo se provukao u treće pretkolo.

Sad se okreće prema HNL-u i utakmici protiv Osijeka ovu nedjelju u Gradskom vrtu, a u ponedjeljak će doznati protivnika u trećem pretkolu koje se igra nakon reprezentativne stanke, 15. i 16. rujna.

NI CRVENI NIJE POMOGAO Trener Rumunja očajan: Idući ću put jednostavno otići s terena...

"Modri" su nositelji, kao i Young Boys, Crvena zvezda, Karabah i Maccabi Tel Aviv, a potencijalni su mu protivnici norveški Molde, danski Midtjylland, mađarski Ferencvaros, ciparska Omonia i bjeloruski Dinamo Brest.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S AMEROM GOJAKOM:

Idi na 24sata

Komentari 22

  • miljac mimi 27.08.2020.

    Hahahhah Gojak

  • 27.08.2020.

    Ovaj Gojak je bosanski drvosječa...panj.

  • Pero Djetlic 27.08.2020.

    Da nije tragicno, bilo bi komicno

Komentiraj...
Vidi sve komentare