To je to što me zanima!

Dinamovi juniori pozitivni na koronu, odgođen derbi u Splitu

Juniorska momčad Dinama ima šest igrača pozitivnih na koronu, šestorica su još i u izolaciji, pa su iz Maksimira zatražili odgodu derbija s vodećim, ali i još uvijek neporaženim Hajdukom...
Vidi originalni članak

Juniorske momčadi Dinama i Hajduka prošle su godine zbog 'borbe tko će u Uefinu Ligu mladih' tjednima punili medijske stupce hrvatskih medija, a tako bi moglo biti i ovoga puta. Naime, derbi 11. kola Prve HNL-juniori koji se ove subote (31. listopada) trebao odigrati u Splitu je - odgođen. Razlog? Koronavirus...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamo je u četvrtak obavijestio Povjerenika za natjecanje kako se u njihovoj juniorskoj momčadi pojavila zaraza korona virusom, te su se u petak testirali svi igrači i stručni stožer. Rezultati nisu bili dobri, šestorica 'modrih' juniora zaraženi su koronom, dok su još šestorica morali u izolaciju, pa su u Maksimiru podnijeli zahtjev za odgodom utakmice. 

Cijela situacija donijela je dosta problema u Dinamo, kompletna juniorska momčad prestala je s treninzima do 6. studenoga. Predstavnici HNS-a prihvatili su prijedlog Dinama s obzirom da im je više od šest igrača (točnije njih 12!) van mogućnosti nastupiti u juniorskom derbiju. Hajduk je za sada vodeća momčad juniorske lige sa maksimalnih 30 bodova u 10 kola, dok su Zagrepčani na drugom mjestu s 26 osvojenih bodova u 10 utakmica.

Mlade nade Hajduka tako će se morati strpjeti, pa još malo pričekati na novi ogled s vršnjacima iz Zagreba. A cijela priča između juniora Dinama i Hajduk 'zakuhala' se prošle godine kada je HNS-a zbog cijele situacije s koronom prekinuo prvenstva u svim mlađim kategorijama, pa na veliko negodovanje Splićana titulu najbolje momčadi lige (nije se proglasio prvak, ali je Dinamo otišao u juniorsku Ligu prvaka) 'predao' Zagrepčanima. U Hajduku su bili ogorčeni, željeli su majstoricu, čak se zbog toga i žalili Uefi, ali europska krovna nogometna organizacija samo je potvrdila odluku HNS-a. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • _colateral_ 30.10.2020.

    što strah čini!

  • POTPEC 30.10.2020.

    Za sve ovakve utakmice klub koji traži odgodu bi u startu dobio bod manje, i odigravanje nove utakmice.  Žalosno je koliko vičemo da imamo prave profesionalne klubove, a da ni u jednom rangu nemamo dovoljno zamjena za bolesne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare