To je to što me zanima!

Dinamu velika prednost, Hajduku 'bod' u Varaždinu

U prvoj utakmici polufinala Kupa Splićani su protiv Varteksa u blijedoj partiji odigrali 1-1, a Dinamo je pobijedio Zagreb 3-1 uz eurogol Davora Vugrinca
Vidi originalni članak

Dinamo je pred svojim navijačima stekao prednost od dva gola, ali i primio gol koji daje minimalnu nadu Zagrebu. Nadati se može i Hajduk, koji je ponovno odigrao loše. No Splićani su uspjeli izjednačiti iako su igrali s igračem manje. Uzvrati su za dva tjedna u Kranjčevićevoj, odnosno na Poljudu.

VUGRINČEV EUROGOL ZA MIR
Dva koraka i - “pljus”. Davor Vugrinec vratio se u velikom stilu, nakon četiri mjeseca neigranja u protiv Zagreba je u posljednjoj minuti sudačke nadoknade s više od 20 metara iz slobodnjaka pogodio rašlje Stojkićeva gola. Soldina momčad na uzvrat polufinala Kupa u Kranjčevićevu tako odlazi s 3-1 iz prve utakmice.
Ćiro Blažević nije mogao dočekati kraj. Na utakmicu je došao “nespreman” - nije ponio upaljač?! No pet minuta prije kraja “užicao” je upaljač od zaštitara i napokon zapalio. Izvadio je najboljeg igrača Ibričića, ubacio defanzivca Mikulića i uz “pljugu” čekao kraj.
Dinamo je opet bio nekako usporen, nakon što je Mandžukić ubo prvi put od prosinca, a Tadić “stisnuo” loptu ravno u rašlje, Soldina momčad kao da je jedva čekala kraj. Nitko osim raspoloženog Mikića, donekle i Modrića, nije poduzimao ništa. I Ibirčićev gol stigao je kao kazna za lijenost. I da nije Vugrinec zabio eurogol, “modri” bi u Kranjčevićevoj drhtali. Ovako će tamo ipak biti mirniji.

DINAMO - ZAGREB 3-1 (2-0)
STRIJELCI: 1-0 Mandžukić (30), 2-0 Tadić (43), 2-1 Ibričić (57), 3-1 Vugrinec (90).

HAJDUKOV SRETNI REMI U VARAŽDINU
Iako su odigrali još jednu katastrofalnu utakmicu, Splićani su u prvoj utakmici polufinala Kupa ostvarili vrlo dobar rezultat uoči uzvrata na Poljudu.
Došli su s namjerom da pod svaku cijenu ne prime gol. “Bijeli” u prvih 45 minuta doslovno nisu prešli centar i sasvim zasluženo Varteks je u 27. minuti poveo golom Novinića, koji je iskoristio totalnu pomutnju u gostujućoj obrani.
I kad je Pelaić u 47. minuti dobio drugi žuti karton, činilo se da bi Varteks mogao i s većom prednošću krenuti put Splita. No umjesto da potpuno zagospodare terenom, domaći su se odlučili na čuvanje rezultata, što su Splićani u 66. minuti kaznili. Andrić je ubacio iz kornera, a u skoku je najviši bio Maloča, koji je postavio konačnih 1-1. Skauti PSG-a, Le Mansa i Eintrachta uzalud su proputovali gotovo 1000 kilometara i nisu vidjeli baš ništa od Rukavine.

VARTEKS - HAJDUK 1-1 (1-0)
STRIJELCI: 1-0 Novinić (27), 1-1 Maloča (66).

Idi na 24sata

Komentari 1

  • daja26 09.04.2008.

    ajmo bili....i kad gube i kad tuku.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare