To je to što me zanima!

Dinastija Bukić: Tata, sin i kćer su na Europskom prvenstvu...

Perica Bukić na EP-u u Srbiji u iduća dva tjedna bodrit će sina Luku i kći Petru. Vaterpolska obitelj tako će prvi put biti zajedno na jednom velikom natjecanju...
Vidi originalni članak

Otac Perica (49) na tribini, a sin Luka (21) i kći Petra (16) u bazenu. Vaterpolska dinastija Bukić na EP-u u Beogradu bit će na okupu. Prvi put zajedno na jednom velikom natjecanju.

- Baš mi je drago da ćemo Petra i ja biti na istom EP-u. Rado ću otići na njezine utakmice i navijati kad god budem mogao - rekao je Luka.

Petra je krajem studenog s Mladosti osvojila juniorsko prvenstvo Hrvatske, te je bila najbolji strijelac i igračica turnira, a samo mjesec i pol dana kasnije igrat će za seniorsku reprezentaciju na EP-u.

Pet ženskih klubova

- Ovo mi je prvo veliko natjecanje za Hrvatsku. Teško mi je reći što možemo, no vjerujem da ćemo biti dobre u Beogradu istaknula je Petra.

Ona ima samo 16 i pol godina, a većinu reprezentacije čine juniorke, dok su dvije djevojke 2000. godište.

- Godine su nam problem. Druge reprezentacije su puno iskusnije, a mi smo još uvijek djeca - kaže Petra.

U Hrvatskoj postoji pet ženskih klubova i ne može se živjeti samo od igranja vaterpola.

- Neke starije igračice su i plaćene, dok mi mlađe ne. No dobro, niti još ne razmišljamo o novcu kaže Petra.

Tata Perica ponosan je na svoju djecu no ipak nije sretan što im ne može previše pomoći iskustvom i savjetima.

- Petra me još ponekad nešto i pita. Dođem je na trening, skočim u bazen i pokažem drugima. Iskreno, više savjeta dajem trenerima i drugim igračima i igračicama nego vlastitoj djeci - požalio se Perica.

Sin Luka teže se nosi s prezimenom Bukić i svime što je njegov otac postigao u karijeri.

- Luka izbjegava svaki razgovor na temu vaterpola. Šteta, mislim da bi mu mogao pomoći. Ponekad mi se čini i da pretjeruje u tom izbjegavanju pričanja o vaterpolu sa mnom. Međutim, poštujem njegovu odluku. Drago mi je da je postao vrhunski igrač, nositelj je u Mladosti i odlično se razvija, ima i dvije svjetske medalje - kaže Bukić stariji. 

Umirovio se zbog sina

Perica se nakratko vratio vaterpolu 2011., no zbog sina se brzo ponovo i povukao.

- Mladost je imala sjajnu momčad s Pavićem, Raduom, Udovičićem, ponijelo me. Žapcima je nedostajalo igrača pa sam uskočio. Međutim, vidio sam da Luki moje igranje smeta pa sam se povukao istaknuo je Perica, koji ipak može savjete davati kćeri.

- Super je imati nekoga tko ti može pomoći. Ponosna sam na oca i sve što je postigao, te mi je drago ako mi može dati savjet - kaže Petra.

Sin nije član hrvatske reprezentacije zbog mene

Pericu Bukića smetaju insinuacije da mu je sin u reprezentaciji zbog njega. 

- Da se ne preziva Bukić imao bi čišći put, no izvrstan je igrač i mjesto mu je u reprezentaciji. Uostalom, već je nekoliko godina u najboljoj vrsti i dokazao se. Nikad nije lako sinu uspješnog sportaša, to je nažalost tako - kaže Perica.

Hrvatska muška reprezentacija večeras otvara EP protiv Srbije (20.30 sati). Naši vaterpolisti još su u skupini s Francuskom i Maltom. Djevojke igraju u ponedjeljak protiv Španjolske, dok su im supranice još Grčka, Italija, Francuska i Srbija.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 1955 10.01.2016.

    A da zaigra možda još mama,punica i baka pa da se hrvatska javnost divi sportskom čudu u Hravatskoj. Sramotaaaaaaaaa !

  • More22 10.01.2016.

    Pero.....moš ti govorit sta oš,ali da Luka nije TVOJ sin,NE BI bija u reprezentaciji.A i Tucak je tvoj.....a sta se tice ceri....ženski vaterpolo je ionako nula.Tu bi usla i Pipi duga čarapa s ulice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare