To je to što me zanima!

Direktor Olimpije: Žuti i njegov kum htjeli su prodati klub i ušli u kombinacije s menadžerima

Nakon oproštaja Roberta Prosinečkog od Olimpije uz ružne scene, član uprave slovenskog kluba iznio je nove optužbe. Kaže da Žuti nijedan doručak nije bio s momčadi
Vidi originalni članak

Robert Prosinečki (53) na ružan se način rastao s ljubljanskom Olimpijom, usred priprema za novu sezonu i nakon svega nešto više od tri mjeseca, uz sportskog direktora Mladena Rudonju. Oni su se sukobili s vlasnikom Olimpije Adamom Deliusom. Bilo je i teških riječi, a navijači su stali na stranu Hrvata.

Igor Barišić, direktor Olimpije, tvrdi da su Prosinečki i Rudonja htjeli dovesti još igrača o čijim karijerama brigu vodi zajednički prijatelj.

- Na platnoj listi su nam bila 42 igrača, a ja sam stopirao dovođenje novih dok ne smanjimo kadar na 25 igrača. Tu je nastao cirkus - rekao je Barišić za Index.

- Zajedno sa svojim kumom, našim sportskim direktorom Rudonjom, počele su kombinacije s agentima iz Zagreba, a kad smo saznali s kim surađuju i što rade, blokirali smo sve transfere. Jedan jedini agent, Dalibor Kvrgić iz agencije Love players, preporučio bi im svoje igrače, a to su igrači ispod prosjeka, od 29-30 godina, kojima su kod nas htjeli dati duplo veće plaće nego što su imali u dosadašnjim klubovima. Na primjer, ucjenjivali su nas da dovedemo Ognjena Mudrinskog. On je 31-godišnji napadač kojem su htjeli da damo 200.000 eura na ruke za potpis, 46.000 provizije njegovu ocu i godišnju plaću od 240.000 - kaže Barišić.

Olimpija je u priopćenju tvrdila da je Žuti na pripremama kartao i pio alkohol do 4 ujutro.

- Dobili smo informacije da trener nije niti jedan doručak proveo s ekipom, pojavio se na možda 2-3 prijepodnevna treninga, inače je bio samo na poslijepodnevnima. Dobili smo informacije da se u njegovoj predsjedničkoj sobi u hotelu pilo, pušilo i kartalo do 4 ujutro i tko zna što su još radili - rekao je Barišić.

On tvrdi i da su Prosinečki i Rudonja, inače njegov kum, htjeli prodati klub!?

- Pregovarali su s investitorom iz Švicarske, koji su željeli kupiti klub za dva milijuna eura, a nama ništa nisu javili. Rudonja je potpisao ugovor kojim se obvezuje dati sve potrebne informacije o klubu toj firmi. Imam taj papir koji ću objaviti na konferenciji za medije. Budući da klub sad nema novca, oni su nas tako htjeli stisnuti da dignemo ruke i uzmemo ta dva milijuna - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mandalorian67 04.07.2022.

    E moj Žuti. Pa ne mozes uci u klub i odmah takve radnje

  • zagorac2 04.07.2022.

    pa kad su ga dovodili znali su da pusi, pije, karta i da su ga bas od svigdje gdje je radio kao trener naposljetku najurili i da ga je cak i njegova voljena Crvena Zvezda najurila i kaj su onda ocekivali

  • žkime 03.07.2022.

    A kralja,kao trener htio prodat klub.🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare