Sport

Komentari 37

Prosinečki nakon otkaza: Nikad nisam radio s većim lažljivcima. Olimpija: Pušio je, pio i kartao

Prosinečki nakon otkaza: Nikad nisam radio s većim lažljivcima. Olimpija: Pušio je, pio i kartao

U tijeku je medijsko prepucavanje ljubljanske Olimpije i sad već bivšeg trenera. Slovenci tvrde da su Prosinečki i njegov stožer često kartali do kasnih noćnih sati uz alkohol i cigarete. 'Žuti' je također bio oštar

Nakon samo tri mjeseca završio je mandat Roberta Prosinečkog na klupi ljubljanske Olimpije. Slovenski klub uručio je 'Žutom' otkaz, a proteklih dana traje medijski sukob dvije strane.

Nakon što je Prosinečki najavio svoju presicu u subotu u 13 sati kako bi ispričao svoju stranu priče, Olimpija je nešto ranije u službenom priopćenju ispričala svoju.

"Robert Prosinečki je za danas u 13 sati najavio press konferenciju na kojoj će progovoriti o događanjima posljednjih dana i tjedana. No, NK Olimpija Ljubljana prije toga želi ispričati svoju stranu priče. Robert Prosinečki nekada je bio vrhunski nogometaš, a danas živi kako je navikao! Ne želi biti primjer igračima i slijediti klupsku filozofiju i vrijednosti. Nakon što je klub najavio njegov odlazak s mjesta trenera, u javnost iz sata u sat dolazi sve više neodrživih tvrdnji i floskula. Ali nitko ne zna da je tijekom priprema stručni stožer nekoliko puta (gotovo svaki dan) kartao do 4 ujutro uz alkohol i cigarete.

Osim toga, kao trener je neodgovorno odgađao ili čak otkazivao zakazane treninge. Naposljetku, otkazao je trening bez konzultacija s predsjednikom ili direktorom kluba dva dana prije završetka priprema. Iz naše perspektive, sve ove činjenice same po sebi bile bi dovoljan razlog za razlaz s trenerom koji ovako radi u prvoligaškom društvu. Ali želimo ostaviti prošlost iza sebe i pozitivno gledati u budućnost! Danas, u subotu 2. srpnja 2022., predsjednik Adam Delius složio se s novim trenerom koji ima dovoljno iskustva u Europi i orijentiran je na vrijednosti. Klub će trenera i njegovu momčad javnosti predstaviti u ponedjeljak ujutro. Od sada će sve poslovne odnose u klubu izravno nadzirati predsjednik kluba Adam Delius i dopredsjednik dr. Christian Dollinger."

Nakon toga se javnosti obratio i Prosinečki.

"Mogu reći da ne znam, ali da nisam pošten, nema šanse. Nikada nisam radio s većim lažljivcima i prevarantima, a radio sam s puno ljudi. Da smo Mladen Rudonja i ja htjeli prodati klub je apsurdno, kao i način kako su oni vodili klub. Takvo nešto ne bi uspjelo niti Alfredu Hitchcocku. Delius nas je pozvao na sastanak i rekao da će Barišić napustiti klub, zatim je početo spominjati nove ljude koji će ga naslijediti, a također je progovorio o pojačanjima za momčad.”

Ubrzo je na konferenciju stigao i spomenuti Rudonja.

“Rijetko smo se sastajali s predsjednikom kluba, pa sam ga na jednom od tih sastanaka upitao treba li mu kakva pomoć jer uprave kluba nema nigdje na vidiku. Oni ne znaju što se događa, ne osjećaju puls navijača. Vidjeli smo kako klub nazaduje u svim segmentima, posebno financijskom.”

Najčitaniji članci