To je to što me zanima!

Disciplinski sudac objasnio je zašto zatvara Poljud: Sve je po pravilima, drugačije nije moglo

Za prvi prekršaj ide kazna 10.000 kuna, pa za drugi 20.000, treći 30.000, četvrti 40.000 i zatvaranje jedne tribine, za peti ide zatvaranje stadiona i najmanje 20.000 kuna, objasnio nam je disciplinski sudac Alan Klakočer
Vidi originalni članak

HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 70.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminirajućeg ponašanja domaćih navijača (čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Osijek, odlučila je Disciplinska komisija HNS-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajdukov kalendar za 2022.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tako je odlučila disciplinska komisija, no što se krije iza toga, provjerili smo kod Alana Klakočera, disciplinskog suca HNL-a, koji je objasnio da je sve po pravilima. 

- Hajduk je kažnjen zbog kršenja članka 67. što je pirotehnika i za to je kažnjen sa 60.000 kuna, obzirom da se ponavlja cijelo prvenstvo., Kažnjen je i zbog prekršaja članka 88. tko javno vrijeđa, omalovažava ili diskriminira drugog na rasnoj (uključujući i boju kože), nacionalnoj, regionalnoj, vjerskoj, rodnoj, jezičnoj ili svjetonazorskoj osnovi, kao i tko ističe simbole ili geste koji označavaju nesnošljivost bit će kažnjen. E, sad, članak kaže da se svaki novi prekršaj teže kažnjava - rekao nam je Klakočer i došao do onog najvažnijeg.

- Prvo ide 10.000 kuna kazna, pa za ponavljanje 20.000 kuna, treći put 30.000 kuna, četvrti put djelomičnim zatvaranjem stadiona i 10.000 kuna i peti put zatvaranjem cijelog stadiona i najmanje 20.000 kuna kazne. U ovom slučaju je riječ o jedinstvenoj kazni od 70.000 kuna i zatvaranjem cijelog stadiona.

Za one koji se ne sjećaju, Hajduk je četvrti prekršaj imao upravo protiv Osijeka u Gradskom vrtu u listopadu. Navijači Hajduka tada su vrijeđali Bjelicu vičući "Bjelica, Srbine, čakija ti ne gine" za što su dobili novčanu kaznu i zatvaranje sjeverne tribine. Peti prekršaj, kada je, opet protiv Osijeka, cijeli stadion vikao "Cigani, cigani" ne može biti drugačije kažnjavan nego zatvaranjem cijelog stadiona.

- Za sve vrijede ista pravila, ali, evo, kad smo već kod toga, Osijek ima tri prerkšaja i na četvrti će im također biti zatvorena jedna tribina, na peti stadion. Rijeka? Ona ima jedan prekršaj - objasnio je Klakočer odluku o zatvaranju Poljuda.

Čelnici Hajduka su sto puta ponovili da žele hrvatski nogomet po točno zapisanim pravilima. Na njihovu žalost, pravilnik je ovdje i više nego jasan, za peti prekršaj, ma o kojem se klubu radilo, ide kazna zatvaranja stadiona. I disciplinski sudac postupio je po pravilima. Kao što će stadion biti zatvoren Osijek ili Dinamu kada dođu, košarkaškim riječnikom, do "pete osobne".

Na tribinama Poljuda bio je i transparent s portretima Vlatka Markovića, Davora Šukera, Marijana Kustića uz natpis "Vuk dlaku mijenja, ćud nikada".

- Ma to nema nikakve veze, pa za to nisu uopće kažnjeni, taj transparent uopće nije uzet u obzir.... 

Idi na 24sata

Komentari 155

  • neću se cijepiti makar se o ubio sam 01.01.2022.

    HNS isto kako i HDZ

  • saka jada 29.12.2021.

    ....i ovaj lik je sudac ? Koliko je dobio za ovo ?

  • igipop75 29.12.2021.

    Zatvoriti će ga Omikron!😭

Komentiraj...
Vidi sve komentare