Obavijesti

Sport

Komentari 155

Disciplinski sudac objasnio je zašto zatvara Poljud: Sve je po pravilima, drugačije nije moglo

Disciplinski sudac objasnio je zašto zatvara Poljud: Sve je po pravilima, drugačije nije moglo

Za prvi prekršaj ide kazna 10.000 kuna, pa za drugi 20.000, treći 30.000, četvrti 40.000 i zatvaranje jedne tribine, za peti ide zatvaranje stadiona i najmanje 20.000 kuna, objasnio nam je disciplinski sudac Alan Klakočer

VIDEO

HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 70.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminirajućeg ponašanja domaćih navijača (čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Osijek, odlučila je Disciplinska komisija HNS-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajdukov kalendar za 2022.

Pokretanje videa...

Hajdukov kalendar za 2022. VIDEO

Tako je odlučila disciplinska komisija, no što se krije iza toga, provjerili smo kod Alana Klakočera, disciplinskog suca HNL-a, koji je objasnio da je sve po pravilima. 

- Hajduk je kažnjen zbog kršenja članka 67. što je pirotehnika i za to je kažnjen sa 60.000 kuna, obzirom da se ponavlja cijelo prvenstvo., Kažnjen je i zbog prekršaja članka 88. tko javno vrijeđa, omalovažava ili diskriminira drugog na rasnoj (uključujući i boju kože), nacionalnoj, regionalnoj, vjerskoj, rodnoj, jezičnoj ili svjetonazorskoj osnovi, kao i tko ističe simbole ili geste koji označavaju nesnošljivost bit će kažnjen. E, sad, članak kaže da se svaki novi prekršaj teže kažnjava - rekao nam je Klakočer i došao do onog najvažnijeg.

- Prvo ide 10.000 kuna kazna, pa za ponavljanje 20.000 kuna, treći put 30.000 kuna, četvrti put djelomičnim zatvaranjem stadiona i 10.000 kuna i peti put zatvaranjem cijelog stadiona i najmanje 20.000 kuna kazne. U ovom slučaju je riječ o jedinstvenoj kazni od 70.000 kuna i zatvaranjem cijelog stadiona.

Za one koji se ne sjećaju, Hajduk je četvrti prekršaj imao upravo protiv Osijeka u Gradskom vrtu u listopadu. Navijači Hajduka tada su vrijeđali Bjelicu vičući "Bjelica, Srbine, čakija ti ne gine" za što su dobili novčanu kaznu i zatvaranje sjeverne tribine. Peti prekršaj, kada je, opet protiv Osijeka, cijeli stadion vikao "Cigani, cigani" ne može biti drugačije kažnjavan nego zatvaranjem cijelog stadiona.

- Za sve vrijede ista pravila, ali, evo, kad smo već kod toga, Osijek ima tri prerkšaja i na četvrti će im također biti zatvorena jedna tribina, na peti stadion. Rijeka? Ona ima jedan prekršaj - objasnio je Klakočer odluku o zatvaranju Poljuda.

Čelnici Hajduka su sto puta ponovili da žele hrvatski nogomet po točno zapisanim pravilima. Na njihovu žalost, pravilnik je ovdje i više nego jasan, za peti prekršaj, ma o kojem se klubu radilo, ide kazna zatvaranja stadiona. I disciplinski sudac postupio je po pravilima. Kao što će stadion biti zatvoren Osijek ili Dinamu kada dođu, košarkaškim riječnikom, do "pete osobne".

Na tribinama Poljuda bio je i transparent s portretima Vlatka Markovića, Davora Šukera, Marijana Kustića uz natpis "Vuk dlaku mijenja, ćud nikada".

- Ma to nema nikakve veze, pa za to nisu uopće kažnjeni, taj transparent uopće nije uzet u obzir.... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...