To je to što me zanima!

Disciplinski sudac uručio dvije kazne Hajduku. Rijeka plaća za vrijeđanje Jakira i Ristovskog

Delegati su na utakmicama bijelih protiv Osijeka i Varaždina izbrojali najmanje 128 baklji, Riječani su gađali teren s 27 plastičnih čaša s pićem
Vidi originalni članak

HNL je na službenim stranicama objavio kazne za utakmice prošlog tjedna, zaostale utakmice trećeg kola na Opus Areni između Osijeka i Hajduka (0-1), kao i ogleda 15. kola koje se igralo za vikend.

Najrigoroznije je opet prošao Hajduk, delegati su Torcidi u dvije utakmice izbrojali najmanje 128 baklji, zbog čega će platiti 15.700 eura (118.291,65 kuna). Rijeka je zbog nepropisnog ponašanja dijela navijača na derbiju s Dinamom u nedjelju (2-2), kad su u nekoliko navrata vrijeđali trenera Sergeja Jakirovića i igrača Stefana Ristovskog, kažnjeni sa 7100 eura (53494,95 kuna).

Dinamo će za šest upaljenih baklji na istoj utakmici platiti 700 eura (5274,15 kuna).

Pročitajte priopćenje u cijelosti:

Kazne u 3. kolu

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 3. kola Osijek - Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini deset minuta prije početka utakmice zapalila dvije baklje, u 65. minuti aktiviran je jedan topovski udar koji je bačen u teren za igru, te je od 71. do 74. minute zapaljeno trideset i pet baklji, pet dimnih kutija i četiri topovska udara, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4.700 eura.

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 3. kola Osijek - Hajduk domaći navijači (Kohorta), smješteni na južnoj tribini u 64. minuti zapalili petnaest baklji, domaći navijači smješteni na istočnoj tribini tijekom cijele utakmice u teren bacali plastične čaše, dok je gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, deset minuta prije početka utakmice zapalila dvije baklje, u 65. minuti aktiviran je jedan topovski udar koji je bačen u teren za igru, te je od 71. do 74. minute zapaljeno trideset i pet baklji, pet dimnih kutija i četiri topovska udara, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 3.500 eura.

Kazne u 15. kolu

GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 15. kola Rijeka - Dinamo gostujuća navijačka skupina BBB u 77. minuti zapalila šest baklji koje su dogorjele na tribini, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 700 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 15. kola Hajduk - Varaždin domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, od 8. do 23. minute zapalila pet baklji i četiri bljeskalice, od 27. do 42. minute šest baklji i dvije bljeskalice, od 60. do 70. minute osam baklji i jednu dimnu kutiju, od 72. do 74. minute najmanje sedamdeset baklji (točan broj nije bilo moguće utvrditi zbog dima) i jedanaest bljeskalica te je zbog nastalog dima sudac prekinuo utakmicu u trajanju od dvije minute, od 76. do 84. dvije baklje i dvije bljeskalice, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 11.000 eura.

HNK Rijeka se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 15. kola Rijeka - Dinamo domaća navijačka skupina Armada u 23. minuti s istočne tribine bacila sedam plastičnih čaša s pićem na teren za igru u smjeru gostujućeg igrača Stefana Ristovskog, u 34. minuti bacila pet plastičnih čaša s pićem na teren za igru, u 50. i 53. minuti domaća navijačka skupina sa sjeverne tribine zapalila po jednu baklju, u 53. minuti domaći navijači s istoka bacaju dvanaest plastičnih čaša s pićem na teren za igru, te navijači sa zapada tri plastične čaše na teren za igru, u 61. minuti domaći navijači sa sjeverne tribine pale petnaest baklji i jedan strob, dok su u 77. minuti gostujući navijači BBB na južnoj tribini zapalili šest baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.000 eura.

Kažnjava se i zato što dvije minute prije početka utakmice domaći navijači nakon izlaska gostujućeg trenera Sergeja Jakirovića iz tunela skandiraju “Cigane, Cigane” u trajanju cca 15 sekundi. U 23. minuti gostujućem igraču Stefanu Ristovskom skandiraju “Cigane, Cigane” u trajanju cca 15 sekundi, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 7.100 eura.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Ivica sk 17.11.2023.

    Divljaci. Tko.je njih odgajao. Fk Hajduk i FK Reka Ponos Bosne i Srbije.. 

  • zelkan 15.11.2023.

    Kad kazne budu 10x veće za klubove i pojedinci odgovarali bit će sve uredu,a ne ovako,svaki tjedan minimalne kazne Za imljivo gdje je god hajduk i Torcida tu su problemi Jedino rješenje zabraniti toj nevinoj dječicu na gostujuće utakmice.

  • ro kaj 15.11.2023.

    Za @sudačka mašinerija dinama i ostale sa previše frustracija. Kako objašnjavate hvatanje za vrat Mikanovića sa obje ruke igrača Lokomotive Stojkovića 2022? Ne za dres kao Ristovski nego doslovno za vrat. Kako objašnjavate da je Šarliji ove sezone već na dvije utakmice oprošten crveni karton tj. dva žuta?Ovo su samo dvije situacije koje su povezane sa ovim vašim kmečanjem, onih desetak situacija iz prošle sezone koje su izravno utjecale na rezultat već su opće poznate pa ih nećemo opet ponavljati. Loša neka Dinamova mašinerija kada krade za najvećeg Dinamovog protivnika.Mišić u skoku sa rukom uz tijelom okrzne igrača Lokomotive, ovaj teatralno pada jer zna da ovaj već ima žuti, stavi drugi puta naočale i nauči nogometna pravila, nije žuti kada vi zakmečite već kada se stvarno dogodi na terenu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare