Obavijesti

Sport

Komentari 37

Disciplinski sudac uručio dvije kazne Hajduku. Rijeka plaća za vrijeđanje Jakira i Ristovskog

Disciplinski sudac uručio dvije kazne Hajduku. Rijeka plaća za vrijeđanje Jakira i Ristovskog

Delegati su na utakmicama bijelih protiv Osijeka i Varaždina izbrojali najmanje 128 baklji, Riječani su gađali teren s 27 plastičnih čaša s pićem

VIDEO

HNL je na službenim stranicama objavio kazne za utakmice prošlog tjedna, zaostale utakmice trećeg kola na Opus Areni između Osijeka i Hajduka (0-1), kao i ogleda 15. kola koje se igralo za vikend.

Najrigoroznije je opet prošao Hajduk, delegati su Torcidi u dvije utakmice izbrojali najmanje 128 baklji, zbog čega će platiti 15.700 eura (118.291,65 kuna). Rijeka je zbog nepropisnog ponašanja dijela navijača na derbiju s Dinamom u nedjelju (2-2), kad su u nekoliko navrata vrijeđali trenera Sergeja Jakirovića i igrača Stefana Ristovskog, kažnjeni sa 7100 eura (53494,95 kuna).

Dinamo će za šest upaljenih baklji na istoj utakmici platiti 700 eura (5274,15 kuna).

Pročitajte priopćenje u cijelosti:

Kazne u 3. kolu

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 3. kola Osijek - Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini deset minuta prije početka utakmice zapalila dvije baklje, u 65. minuti aktiviran je jedan topovski udar koji je bačen u teren za igru, te je od 71. do 74. minute zapaljeno trideset i pet baklji, pet dimnih kutija i četiri topovska udara, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4.700 eura.

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 3. kola Osijek - Hajduk domaći navijači (Kohorta), smješteni na južnoj tribini u 64. minuti zapalili petnaest baklji, domaći navijači smješteni na istočnoj tribini tijekom cijele utakmice u teren bacali plastične čaše, dok je gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, deset minuta prije početka utakmice zapalila dvije baklje, u 65. minuti aktiviran je jedan topovski udar koji je bačen u teren za igru, te je od 71. do 74. minute zapaljeno trideset i pet baklji, pet dimnih kutija i četiri topovska udara, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 3.500 eura.

Kazne u 15. kolu

GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 15. kola Rijeka - Dinamo gostujuća navijačka skupina BBB u 77. minuti zapalila šest baklji koje su dogorjele na tribini, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 700 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 15. kola Hajduk - Varaždin domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, od 8. do 23. minute zapalila pet baklji i četiri bljeskalice, od 27. do 42. minute šest baklji i dvije bljeskalice, od 60. do 70. minute osam baklji i jednu dimnu kutiju, od 72. do 74. minute najmanje sedamdeset baklji (točan broj nije bilo moguće utvrditi zbog dima) i jedanaest bljeskalica te je zbog nastalog dima sudac prekinuo utakmicu u trajanju od dvije minute, od 76. do 84. dvije baklje i dvije bljeskalice, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 11.000 eura.

HNK Rijeka se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 15. kola Rijeka - Dinamo domaća navijačka skupina Armada u 23. minuti s istočne tribine bacila sedam plastičnih čaša s pićem na teren za igru u smjeru gostujućeg igrača Stefana Ristovskog, u 34. minuti bacila pet plastičnih čaša s pićem na teren za igru, u 50. i 53. minuti domaća navijačka skupina sa sjeverne tribine zapalila po jednu baklju, u 53. minuti domaći navijači s istoka bacaju dvanaest plastičnih čaša s pićem na teren za igru, te navijači sa zapada tri plastične čaše na teren za igru, u 61. minuti domaći navijači sa sjeverne tribine pale petnaest baklji i jedan strob, dok su u 77. minuti gostujući navijači BBB na južnoj tribini zapalili šest baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.000 eura.

Kažnjava se i zato što dvije minute prije početka utakmice domaći navijači nakon izlaska gostujućeg trenera Sergeja Jakirovića iz tunela skandiraju “Cigane, Cigane” u trajanju cca 15 sekundi. U 23. minuti gostujućem igraču Stefanu Ristovskom skandiraju “Cigane, Cigane” u trajanju cca 15 sekundi, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 7.100 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me
VIDEO: 'BARAKUDA' OTVORIO DUŠU

Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me

Pozvali su me na policiju i rekli da sam ja organizator svega, bakljaš. Kad neupućeni pročitaju da si orjunaš, to te prati. Obavljao sam veliku i malu nuždu na čučavcu, kraj svih, otkrio je zlatni hrvatski vaterpolist