To je to što me zanima!

Diskvalifikacija Neureuthera: Ivica se popeo za jedno mjesto

Ivica Kostelić iako je završio prvu slalomsku vožnju u Adelbodenu kao peti na kraju je zbog diskvalifikacije Nijemca Felixa Neureuthera skočio na četvrto mjesto
Vidi originalni članak

Za jedno se mjesto u poretku slalomaša nakon prve vožnje pete ovosezonske slalomske utrke Svjetskoga skijaškog kupa pomaknuo branitelj naslova Svjetskog kupa Ivica Kostelić.

Razlog tome naknadna je kvalifikacija 27-godišnjeg Nijemca, koji je svoju sjajnu slalomsku formu potvrdio i u nedjelju odskijavši stazu s trećim vremenom, samo četiri stotinke sekunde sporijim od dvojice prvoplasiranih: Austrijanca Marcela Hirschera i Talijana Cristiana Devilea.

S petog se mjesta Kostelić, koji je sa startnim brojem sedam stigao u cilj s 27 stotinki sekunde za vodećim dvojcem, tako pomaknuo na četvrto, odmah iza Austrijanca Marija Matta koji zaostaje tek sedam stotinki.

Drugi hrvatski predstavnik u utrci Dalibor Šamšal zauzeo je 42. mjesto među 44 natjecatelja koji su završili utrku. Spustio se niz stazu sa startim brojem 62, te za najbržima zaostao 4.85 sekundi.

Prvu vožnju, uz naknadno diskvalificiranog Nijemca, nisu završila još 24 skijaša. Slalom je postavio Amerikanac Black.

Svjetski kup, slalom u Adelbodenu (prva vožnja):

  1. Cristian Deville (Fra) 58.69
  2. Marcel Hirscher (Aut) +0.00
  3. Mario Matt (Aut) +0.07
  4. Ivica Kostelić (Hrv) +0.26
  5. Missiller (Fra) +0.88


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare