To je to što me zanima!

Diže se nova Marakana: Srbi će uložiti u nju 200 milijuna eura!

Najbliži smo rješenju da budući stadion ima kapacitet 42.000 gledatelja, a cilj nam je da stadion bude u funkciji 365 dana u godini, kaže direktor Terzić o investiciji vrijednoj milijardu i pol kuna
Vidi originalni članak

Dok kod nas i izbornik koji je Hrvatsku odveo do finala Svjetskog prvenstva 'nariče' nad nepostojećim efektima tog kolosalnog rezultata i očajnim stanjem hrvatske nogometne infrastrukture, u Srbiji su valjda milijardu i pol puta i bogatiji i pametniji.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jer... Crvena Zvezda je našla investitore i zatvorila financijsku konstrukciju za modernizaciju svoje Marakane u koju će investirati 200 milijuna eura ili - milijardu i pol kuna!

Prema renderima stadion će biti svjetska arena, najavljuje se pomični krov, a još nije odlučeno hoće li se ili neće ukloniti atletska staza.

- Najbliži smo rješenju da budući stadion ima kapacitet 42.000 gledatelja jer vidimo takvo rješenje kao najoptimalnije ako se uzme u obzir cijena izgradnje - kaže generalni direktor kluba, Zvezdan Terzić (53).

Marakana (ili, kako se službeno zove: stadion 'Rajko Mitić') trenutačno ima kapacitet 52.000 gledatelja, a u svoja zlatna doba od otvorenja 1963. pa do početka '90-ih znala je na svoje tribine primiti i 100.000 ljudi.

Terzić je nekada bio predsjednik srbijanskog nogometnog saveza, a o samoodrživosti moderniziranog zdanja kaže:

- Cilj nam je da stadion bude u funkciji 365 dana u godini. Konačnu riječ dao bi investitor u skladu sa standardima Fife i Uefe, a modernizacija će zahtijevati investiciju od 200 milijuna eura - najavio je klupski direktor.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Blue Star 18.12.2019.

    A kad bude gotov okretat će satelit da prate dinamo i hrvatsku reprezentaciju 😀

  • viklersky 18.12.2019.

    Srbi koji nisu vidjeli europskog niti svijetskog prvenstva će sagraditi novi stadion prije nas. O našim uspjesima neću, svi znamo. Lakrdija od sustava i države i HNS-a skupa sa svim govn...ima koji su satrali sve što se dalo, i jos satiru

  • 18.12.2019.

    Triba poljudsku ljepoticu obnovit i priitvorit u nacionalni stadion.Najljepsi stadion u najljepsem gradu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare