Obavijesti

Sport

Komentari 70

Diže se nova Marakana: Srbi će uložiti u nju 200 milijuna eura!

Diže se nova Marakana: Srbi će uložiti u nju 200 milijuna eura!
4

Najbliži smo rješenju da budući stadion ima kapacitet 42.000 gledatelja, a cilj nam je da stadion bude u funkciji 365 dana u godini, kaže direktor Terzić o investiciji vrijednoj milijardu i pol kuna

VIDEO

Dok kod nas i izbornik koji je Hrvatsku odveo do finala Svjetskog prvenstva 'nariče' nad nepostojećim efektima tog kolosalnog rezultata i očajnim stanjem hrvatske nogometne infrastrukture, u Srbiji su valjda milijardu i pol puta i bogatiji i pametniji.

Pokretanje videa...

00:23

Jer... Crvena Zvezda je našla investitore i zatvorila financijsku konstrukciju za modernizaciju svoje Marakane u koju će investirati 200 milijuna eura ili - milijardu i pol kuna!

Prema renderima stadion će biti svjetska arena, najavljuje se pomični krov, a još nije odlučeno hoće li se ili neće ukloniti atletska staza.

- Najbliži smo rješenju da budući stadion ima kapacitet 42.000 gledatelja jer vidimo takvo rješenje kao najoptimalnije ako se uzme u obzir cijena izgradnje - kaže generalni direktor kluba, Zvezdan Terzić (53).

Marakana (ili, kako se službeno zove: stadion 'Rajko Mitić') trenutačno ima kapacitet 52.000 gledatelja, a u svoja zlatna doba od otvorenja 1963. pa do početka '90-ih znala je na svoje tribine primiti i 100.000 ljudi.

Terzić je nekada bio predsjednik srbijanskog nogometnog saveza, a o samoodrživosti moderniziranog zdanja kaže:

- Cilj nam je da stadion bude u funkciji 365 dana u godini. Konačnu riječ dao bi investitor u skladu sa standardima Fife i Uefe, a modernizacija će zahtijevati investiciju od 200 milijuna eura - najavio je klupski direktor.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

21:06

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića