To je to što me zanima!

Diže se osječka ljepotica! Hrpa betona uskoro će biti novi dom

To je remek-djelo na koje svi trebamo biti ponosni. Ovo je nešto što je definitivno nedostajalo u Lijepoj Našoj, rekao je predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović o stadionu koji bi trebao biti gotov idućeg ljeta
Vidi originalni članak

Hrpu čelika polako zamjenjuje hrpa betona. Novi stadion u Osijeku počeo se izdizati iznad silnih temelja koji su se proteklih mjeseci postavljali za jedan od najiščekivanijih projekata u hrvatskom nogometu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dinamika je u okviru plana, izvedba je iznad očekivanih standarda. To je remek-djelo na koje svi trebamo biti ponosni. Srce mi je na mjestu i puno, vjerujem i svim dobronamjernim ljudima u Osijeku i u domovini. Ovo je nešto što je definitivno nedostajalo u Lijepoj Našoj - govorio je prije nekoliko dana predsjednik Osijeka Ivan Meštrović i dodao:

- Ovo postljetno iznimno toplo vrijeme pridonosi dinamici koja će kompenzirati izrazito nenaklonjen svibanj zbog količine oborina.

Nakon silnih pripremnih radova, krčenja prostora, uklanjanja sloja humusa i postavljanja pilota, dolaskom dizalica krajem kolovoza stadion kodnog imena "Pampas 2020" počeo je poprimati obrise.

Stadion će prvi u Hrvatskoj imati kompletno natkrivene tribine. Utakmice će se moći pratiti i iz kreveta, saune ili jacuzzija koji će također biti u sklopu stadiona, točnije lože na zapadnoj tribini. Zauzimat će 3500 kvadratnih metara, bit će na tri kata i imati parking od 150 mjesta za djelatnike i posjetitelje.

Što se ostalih sadržaja tiče, bit će otvoren fan shop, ugostiteljski prostori i sky promenada s gastro osvježenjima, mobilnim fan-cornerima za neometano praćenje utakmice i uživanje s društvom.

Kamp, čija se vrijednost izgradnje procjenjuje na oko osam milijuna eura, imat će klupski hotel, sedam grijanih terena, prostorije za igrače u kojima će provoditi slobodno vrijeme i još mnogo drugih popratnih sadržaja.

Iako je iz grada na Dravi stigla informacija kako će se gradnja odužiti za godinu dana zbog duge procedure ishođenja građevinske dozvole, problema s pristupnim cestama i natječajem koji će biti poništen, u klubu uvjeravaju kako će sve biti riješeno i kako će Osječani u ljeto iduće godine imati novi stadion.

Idi na 24sata

Komentari 149

  • čava 15.12.2019.

    Bravooo Osijek

  • Djuka bazuka 27.11.2019.

    Osijek Ale.?.Osijek ale? .. Osijek ale .....Ajmooo!

  • Sokol ga nije volio 28.10.2019.

    Nadam se da će kad se to napravi i naša reprezentacija tu vršiti pripreme za velika natjecanja a ne da idu u Sloveniju ili negdje drugdje i tamo ostavljati naše novce.Svaka čast Osijeku,a nadam se da će nešto novca uložiti i u nogometni kadar i da NK Osijek dovedu tamo gdje mu je i mjesto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare