To je to što me zanima!

Djed mu je legenda: Čerčekov unuk igra za Dinamove kadete

Ja sam iz Dinama otišao u Zagreb, a moj unuk Luka obratno. Teško i da će cijelu karijeru provesti u zagrebačkim klubovima poput mene, rekao je Marijan Čerček...
Vidi originalni članak

On je prije 44 godine zabio zadnji Dinamov gol na proljeće u Europi, no “modri” su izgubili 3-1 od Schalkea i ispali iz Kupa pobjednika kupova.

Marijan Čerček je 1967. debitirao za Dinamo u finalu protiv Leeds Uniteda i odmah zabio gol, drugi je dodao Rora i Dinamo je s 0-0 u uzvratu osvojio Kup velesajamskih gradova.

Marijan je danas 65-godišnjak koji gotovo da ne propušta utakmice kadeta Dinama. Naime, za kadete igra njegov unuk Luka Višić (16).

- Gledao sam djeda na starim snimkama, mislim da ću ja biti bolji - nasmijao se Luka. A Marijan samo dodao:

- E, mali, za to treba pojesti još puno žganaca...

Luka Višić je na razgovor došao nakon ručka u klupskom restoranu.

- A mi smo bili sretni kad bismo dobili sendvič i sok. I to je bilo rijetko. Kad su u meni prepoznali perspektivnog igrača, ponekad bih dobio bonove za ručak u dva zagrebačka restorana. To je u to vrijeme bilo čudo, rijetki su to imali - prisjeća se sa smiješkom Čerček.

Luka je napadač poput djeda, u Dinamo je došao iz Zagreba.

- Ja sam iz Dinama poslije otišao u Zagreb, a Luka obratno. Teško i da će cijelu karijeru provesti u zagrebačkim klubovima poput mene. Igrao sam samo za Dinamo i NK Zagreb, u svom gradu - rekao je Čerček i otkrio da je bio blizu prelaska u Everton:

- Već sam odigrao za njih dvije probne utakmice i bili su zadovoljni. Ipak, rekli su da me žele vidjeti u još jednoj utakmici dok sam igrao za Zagreb. Mi smo igrali protiv Novog Sada, pobijedili 9-1, a ja sam zabio četiri gola. No ljudi iz Evertona ipak me nisu došli gledati. To pričam i svom Luki, osim talenta i puno rada, moraš imati i puno sreće.

Godine su već tu i zadnjeg eurogola koji je Dinamo zabio u Europi strijelac Marijan se, kaže, ne sjeća.

- Nažalost, od tih utakmica protiv Schalkea pamtim samo strašnu ozljedu Rudija Cveka. Imao je tek 21 godinu, bio je fenomenalan desni bek i poslije ozljede se više nikad nije vratio.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • dazoh 16.03.2014.

    Kada u Dinamu opet budu igrali igrači čiji su očevi i djedovi proslavili SVETINJU Dinamo će opet imati publiku makar neigrao u Evropi dalje od trećeg pretkola.SVE SE VRAĆA SVE SE PLAĆA

  • mdoroslo 16.03.2014.

    Ne pada kruška daleko od stabla-dva.

  • strmi007 16.03.2014.

    tako treba,Dinamo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare