To je to što me zanima!

Do momčadi i s nula kuna: U ponudi Ballack, Govou...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nogometno ljeto pred nama donosi promjene u većini klubova. Prošlo ljeto trošili su se milijuni, a ovaj prijelazni rok mogao bi donijeti obrnutu sliku
Vidi originalni članak

Već prošlog ljeta te u zimskom prijelaznom roku i u najbogatijim nogometnim klubovima diljem Europe osjetila se globalna recesija. Najveći su kupovali manje no što smo naviknuti, a jedini koji su se mahnito razbacivali milijunima bili su Manchester City i Real Madrid. Prema najavama još bi gore moglo biti u ljetu pred nama. I dok neki najavljuju nove kupovine, većina će pojačanja tražiti u svojim omladinskim školama. No pogleda li se u izlog slobodnih igrača, koji u lipnju ostaju bez ugovora u svojim klubovima, dolazi se do saznanja da se i od 'odbačenih' može sastaviti itekako respektabilna momčad. Jedan od onih koji će se sigurno baciti na slobodne igrače je štedljivi Arsene Wenger. No i Francuz bi vrlo lako mogao ostati bez nekih igrača. Chelsea je još jedan od engleskih klubova koji bi mogao ostati bez važnih igrača u šampionskoj sezoni. Momčad se, dakle, može složiti i bez odšteta. Istina, malo iskusnija, no to se itraži u Europi.

DAVID JAMES - Moguća destinacija: Arsenal
Golman Portsmoutha je u poznim godinama, no za njegove se usluge zanimaju brojni engleski klubovi. Ispao u drugu ligu, a itekako namjerava ostati u prvoligaškom fokusu.
WILLIAM GALLAS - Moguća destinacija: PSG
Iako mu ugovor traje do 2011., Francuz bi vrlo lako mogao napustiti Arsenal već ovog ljeta. Česte ozljede i neslaganje sa suigračima po britanskim medijima znače odlazak iz Londona.
SOL CAMPBELL - Moguća destinacija: Pola Premiershipa
Bivši engleski reprezentativac se zimus vratio u Arsenal i potpisao na šest mjeseci. Igrao je odlično i pokazao da može.
FABIO CANNAVARO - Moguća destinacija: Napoli
Iskusni Talijan vrlo vjerojatno odlazi iz Juventusa zbog preslagivanje momčadi. Reprezentativac bi se vrlo lako mogao vratiti u klub u kojem je ponikao.
JULIANO BELLETTI - Moguća destinacija: Flamengo
Brazilac se u tri sezone u Chelseaju nije uspio nametnuti za prvi sastav i ovoga ljeta sigurno odlazi. Zainteresiranih ima puno, ali bivši bek reprezentacije želi se vratiti u domovinu.
SIDNEY GOVOU - Moguća destinacija: Bolton
Nakon sedam osvojenih naslova u Francuskoj, Govou je izjavio da mu je dosta Le Championata te da se namjerava okušati u Premiershipu. Velika prilika za malo manje bogate klubove.
MICHAEL BALLACK - Moguća destinacija: Schalke
Pele ga je proglasio jednim od 100 najboljih živućih nogometaša na svijetu i neće imati baš nikakvih problema pronaći novi klub. Sigurno je jedino da se želi vratiti u Bundesligu.
JOE COLE - Moguća destinacija: Tottenham
Ne namjerava ostati u Chelseaju. Nije se 'našao' s Ancelottijem i želi nazad u Redknappove ruke.
ROBERT PIRES - Moguća destinacija: MLS
Bivši igrač Arsenala sigurno neće dobiti novi ugovor u Španjolskoj, a za ostale lige čini se prestar. Karijeru će gotovo sigurno završiti u SAD-u.
KEVIN KURANYI - Moguća destinacija: Manchester City
Ponajbolji napadač Bundeslige se želi okušati u Premiershipu. U najboljim je godinama i neće imati problema naći klub po mjeri.
MAROUANE CHAMAKH - Sigurna destinacija: Arsenal
Mladi napadač Bordeauxa sve je dogovorio s Wengerom.

NAJBOLJIH BESPLATNIH 11:

David James (Portsmouth) - William Gallas (Arsenal), Sol Campbell (Arsenal), Fabio Cannavaro (Juventus), Juliano Belletti (Chelsea) - Sidney Govou (Lyon), Michael Ballack (Chelsea), Joe Cole (Chelsea), Robert Pires (Villarreal) - Kevin Kuranyi (Schalke 04), Marouane Chamakh (Bordeaux)

Idi na 24sata

Komentari 11

  • forza barca 07.05.2010.

    šta se nijedan ne interesira za igrat u hnl-u.

  • Bepo1606 07.05.2010.

    Jamačno su 0 kuna.A plače im tolike da ih ni Narodna banka ne može isplatit.A i da imaju u prosjeku 30ak godina i više nečemo ni spominjat.

  • razumni...not 07.05.2010.

    kuranyi zeli u premiership....LOOOOOOOOOOOL

Komentiraj...
Vidi sve komentare