To je to što me zanima!

Izgubili smo nemoguće! Hrvati idu u borbu za broncu na SP-u

Hrvatska će se boriti za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj nakon što je u rijetko viđenoj drami nakon produžetaka izgubila od Norveške 28-25 (22-22)
Vidi originalni članak

Prije godinu dana cijela Hrvatska slavila je nevjerojatan podvig rukometaša koji su u Krakovu razmontirali Poljake 37-23. Danas u gotovo jednakom šoku, ali negativnom, tuguje. "Kauboji" su nakon produžetaka ispali u polufinalu Svjetskog prvenstva od Norveške 28-25. A imali su sve...

Osnovnih 60 minuta već je bilo isteklo, a Zlatko Horvat imao je priliku postati junak nacije kad je preuzeo odgovornost izvesti sedmerac. Vagao je, "cimao" Torbjorna Bergeruda, no nije uspio. Norveški golman pročitao ga je i pobjednik se morao odlučivati u produžecima. Ostalo je - povijest...

Polufinale nam je tako ostao nedosanjani san već sedam godina, koliko je prošlo od našeg posljednjeg finalnog meča na Europskom prvenstvu u Austriji protiv Francuske. Srbija, Francuska, Danska, Danska, Španjolska i sad Norveška. Ovaj put bili smo bliže nego ikad.

Utakmicu smo dobro otvorili i poveli 5-2, ali onda smo ušli u prvu od brojnih čuvenih "crnih rupa". Norvežani su nam zabili četiri gola zaredom i otišli na 7-6. Nekako smo se do poluvremena pribrali i otišli na odmor sa zaostatkom od dva gola (12-10), a u nastavku smo zaigrali bolje. Potezali su Horvat i Mamić, pridružio se i sjajni Pešić, ali imali su konkurente na drugoj strani.

Najboljeg norveškog igrača Sandera Sagosena nije bilo nigdje 40-ak minuta, a onda je pogađao kad je bilo ključno. S dva gola prednosti na ulasku u zadnjih deset minuta, ali i +2 u 55. minuti Norvežani su nam se, zahvaljujući našoj seriji bez gola od čak sedam minuta, vratili na 22-22. Na dramatičan način propustili smo pobjedu u samom finišu, ali ni tu nije bio kraj.

"Kauboji" su odlično otvorili prvi produžetak i poveli 24-22, no onda je počeo potop. Na kraju prvih pet minuta bilo je 24-24, a u drugih pet zabili smo samo jedan gol. Norvežani su se izdigli kao feniks i izborili svoju prvu medalju na velikim natjecanjima u povijesti.

Horvat je bio naš najefikasniji igrač sa šest golova, Marko Mamić zabio je pet, a Domagoj DuvnjakLuka Stepančić i Željko Musa po tri gola. Ivan Pešić imao je osam obrana, a Ivan Stevanović tri. Kod Norvežana je Bjarte Myrhol bio čudesan s učinkom 6/6, a Torbjorn Bergerud skinuo je čak 16 šuteva.

Idi na 24sata

Komentari 918

  • Prva Proleterska 29.01.2017.

    Nemojte brisati naslov , trebat će vam i za većeras !

  • Prva Proleterska 29.01.2017.

    Pa kako se vam je to moglo desiti ?

  • stara škola 28.01.2017.

    Eto nas sa gomilom "mudrosti"i gomilom generala poslije bitke. Naš je mentalitet takav: nikada nismo znali cijeniti postignuto,već smo nezadovoljni sa rezultatom koji bi sve pametne ljude itekako zadovoljio. Pa, ljudi moji, mala Hrvatska je četvrta, a možda i treća rukometna reprezentacija na svijetu! Ne znam otkud nam pravo da budemo toliko bahati i smatramo se najboljima na svijetu. Sinoć su norvežani bili bolji i to treba priznati. Na stranu okolnosti koje su nas pratile sa odigravanjem polufinala u dva dana. norvežani su bili odmorniji,to stoji. Ali je neosporna i činjenica, da smo psihički nestabilni, lako padamo, oslanjamo se na individualnu kvalitetu i trenutnu ispiraciju pojedinih. Ako oni zakažu, sve pada u vodu. Duvnjak je postigao samo tri gola, a Horvat 6. I mi sada razapinjemo horvata koji nije postigao gol iz sedmerca, što je uvijek lutrija, a zaboravljamo svu silu promašaja mrtvih šansi drugih igrača. Jesmo li se zapitali zašto je regularni tok završio tako da ovisimo o sedmercu, a nije završilo sa 3 ili 4 razlike pa onda nije bitno hoće li sedmerac biti realiziran ili ne. Što se tiče babića, i na njegovu dušu ide taj poraz jer je tvrdoglavo insistirao na "sedom igraču" što je donijelo 2 ili tri lagana gola u našu mrežu. Zašto se mlađarija koja je sjedila na klupi nije angažirala što bi odmorilo Duvnjaka, Šebetića i ostale, a predstavljalo bi manji rizik od "sedmog igrača". Sve su to pitanja koja, po meni amnestiraju Horvata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare