Obavijesti

Sport

Komentari 918

Izgubili smo nemoguće! Hrvati idu u borbu za broncu na SP-u

Izgubili smo nemoguće! Hrvati idu u borbu za broncu na SP-u
21

Hrvatska će se boriti za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj nakon što je u rijetko viđenoj drami nakon produžetaka izgubila od Norveške 28-25 (22-22)

VIDEO

Prije godinu dana cijela Hrvatska slavila je nevjerojatan podvig rukometaša koji su u Krakovu razmontirali Poljake 37-23. Danas u gotovo jednakom šoku, ali negativnom, tuguje. "Kauboji" su nakon produžetaka ispali u polufinalu Svjetskog prvenstva od Norveške 28-25. A imali su sve...

Osnovnih 60 minuta već je bilo isteklo, a Zlatko Horvat imao je priliku postati junak nacije kad je preuzeo odgovornost izvesti sedmerac. Vagao je, "cimao" Torbjorna Bergeruda, no nije uspio. Norveški golman pročitao ga je i pobjednik se morao odlučivati u produžecima. Ostalo je - povijest...

Polufinale nam je tako ostao nedosanjani san već sedam godina, koliko je prošlo od našeg posljednjeg finalnog meča na Europskom prvenstvu u Austriji protiv Francuske. Srbija, Francuska, Danska, Danska, Španjolska i sad Norveška. Ovaj put bili smo bliže nego ikad.

Utakmicu smo dobro otvorili i poveli 5-2, ali onda smo ušli u prvu od brojnih čuvenih "crnih rupa". Norvežani su nam zabili četiri gola zaredom i otišli na 7-6. Nekako smo se do poluvremena pribrali i otišli na odmor sa zaostatkom od dva gola (12-10), a u nastavku smo zaigrali bolje. Potezali su Horvat i Mamić, pridružio se i sjajni Pešić, ali imali su konkurente na drugoj strani.

Najboljeg norveškog igrača Sandera Sagosena nije bilo nigdje 40-ak minuta, a onda je pogađao kad je bilo ključno. S dva gola prednosti na ulasku u zadnjih deset minuta, ali i +2 u 55. minuti Norvežani su nam se, zahvaljujući našoj seriji bez gola od čak sedam minuta, vratili na 22-22. Na dramatičan način propustili smo pobjedu u samom finišu, ali ni tu nije bio kraj.

Croatia - Norway ● HIGHLIGHTS

🎥 ► 🇭🇷 25 - 28 🇳🇴

Posted by France Handball 2017 on Friday, January 27, 2017

"Kauboji" su odlično otvorili prvi produžetak i poveli 24-22, no onda je počeo potop. Na kraju prvih pet minuta bilo je 24-24, a u drugih pet zabili smo samo jedan gol. Norvežani su se izdigli kao feniks i izborili svoju prvu medalju na velikim natjecanjima u povijesti.

Horvat je bio naš najefikasniji igrač sa šest golova, Marko Mamić zabio je pet, a Domagoj DuvnjakLuka Stepančić i Željko Musa po tri gola. Ivan Pešić imao je osam obrana, a Ivan Stevanović tri. Kod Norvežana je Bjarte Myrhol bio čudesan s učinkom 6/6, a Torbjorn Bergerud skinuo je čak 16 šuteva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 918
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija