To je to što me zanima!

Dobar, loš i zao iz osmine finala Svjetskog prvenstva

Utakmicom Španjolske i Portugala završila je osmina finala SP-a u Južnoj Africi. Obilježili su je loša Engleska, grozni suci i fenomenalna Gana
Vidi originalni članak

Kad bi Clint Eastwood birao dobro, loše i zlo nakon osmine finala SP-a, ne bi imao lagan posao. Baš kao i vestern iz 1966., i ovo SP ima glavne i sporedne glumce. Ali oni ne tragaju za zakopanim zlatom, oni žele samo jedno - trofej svjetskog prvaka.

DOBAR:
GANA I NJIHOV MOMČADSKI DUH
Napadaju i brane se zajedno. Nema zvijezda, svi su jednaki. Sa sjanim golmanom i odličnom igrom, slomili su Amerikance i ušli u četvrtfinale SP-a kao jedina afrička reprezentacija.

ROBBEN I NJEGOVA 'PROKLETA' LIJEVICA
Koliko puta smo vidjeli da Nizozemac Robben prima loptu na desnom krilu pa ulazi u sredinu, puca i zabija? Ma, tisuću puta, ali kako to braniči ne razumiju? Robben je protiv Slovačke učinio opet istu stvar. Bravo Robben!

MOĆNI BRAZIL JURI PO ŠESTI NASLOV
U prvim utakmicama SP-a mnogi su se pitali: "Ma kakav je ovo Brazil? Gdje je tu atrakcija? Ma, što je ovo...". No, to je Dungin Brazil u kojem je čest prizor Robinho koji se vraća 30 metara kako bi zaustavio protivničke napade.



LOŠ:
VALJANJE 'ŠMINKERČIĆA' RONALDA PO TRAVI
Portugalska zvijezda nije opravdao kapetansku traku na ruci. Nakon ispadanja protiv Španjolske, pokazao je da je izrazito neodgojen. Pljunuo je prema kameri. A više je bio na travi nego u igri.

ENGLEZI I NJIHOVA OBRANA
Švicarski sir, to bi vrlo lako mogao biti naziv za englesku obranu. Iako nije bilo Ferdinanda, nema oprosta. A engleska igra općenito? Za to samo treba prelistati engleske medije. Ali mlađi od 18 ne bi trebali čitati to štivo.

GDJE JE PRAVI TORRES?
U filmovima o otmicama vanzemaljci često uzmu ljudsko tijelo kao ljusku. Da se možda to nije dogodilo Fernandu Torresu? Jer, ovo nije Torres kakvog znamo. Napadač Španjolske potpuno je razočarao. Želimo pravog Torresa natrag!

ZAO:
SUCI I NJIHOV 'SJAJAN' VID
Urugvajski pomoćnik nije vidio da je lopta koju je uputio Lampard 38 cm ušla u gol. Kažu, bio je predaleko? Lopta nije baš mala, udaljenost nije tolika, a Fifa bi dotičnog pomoćnika morala uputiti na obveznu provjeru vida. Kao i njegovog golegu s utakmice Argentine i Meksika koji nije vidio da je Tevez dva metra u ofsajdu kod prvog gola.

WAYNE ROONEY
Suci su uoči SP-a posebno učili psovke na engleskom samo zbog Rooneya i njemu sličnih. Poznato je da mu riječnik baš i nije raznovrstan, kao niti nastup na SP-u. Rooney je, kao i Engleska, na SP-u potpuno podbacio.

'JESI TI LUD? MENE MIJENJAŠ???'
Nizozemac Robin van Persie nije bio baš zadovoljan nakon što ga je trener odlučio zamijeniti.
- Zašto nisi Sneijdera zamijenio - pitao je trenera ljutiti Robin.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Barcelona pub Osijek 30.06.2010.

    a što nas ložite s tim ronaldom ... ;) .. ali s ostatkom se slažim, osobito s torresom, možda su ga kao u space jamu barkleya i ewinga s*ebali..

  • zg dubrava 30.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • user_39479 30.06.2010.

    ..Ronaldo je po meni odlicno odigrao i pljuvanje nema nikakve veze s odgojem svi to rade..a Rooney takodjer;pa tko ne psuje?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare