To je to što me zanima!

Dobar start na boksačkom SP-u: Pobjede Plantića i Komadine

Komadina (27) je u dvoboju 1. kola podijeljenom odlukom sudaca sa 4-1 svladao Korejca Jongseunga Leeja, dok je Plantić (24) u poluteškoj kategoriji uvjerljivom pobjedom 5-0 dominirao protiv Slovenca Starašiniča
Vidi originalni članak

Hrvatski boksači Matteo Komadina (63.5 kg) i Luka Plantić (80 kg) uspješno su startali na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. U prva dva nastupa ostvarili su dvije pobjede.

Komadina (27) je u dvoboju 1. kola podijeljenom odlukom sudaca sa 4-1 svladao Korejca Jongseunga Leeja, dok je Plantić (24) u poluteškoj kategoriji uvjerljivom pobjedom 5-0 dominirao protiv neiskusnijeg slovenskog reprezentativca Gregora Starašiniča. Naš veliki adut, olimpijac Luka Plantić (24) boksao je opušteno i kontrolirao je meč od prvog do posljednjeg udarca gonga.

- Boksao sam taktički, tako da se ne potrošim previše, jer ti prvi mečevi su mi dosad znali odnijeti nepotrebno puno energije. Boksao sam sve kako smo trener i ja zamislili, a za subotu ćemo proučiti kako se taktički postaviti protiv Bjelorusa i idemo po novu pobjedu - kazao je Plantić kojeg u subotu u 16-ini finala čeka Bjelorus Alakseij Alfiorauj.

Komadina je kontrolirao nezgodnog Leeja, krotio ga snažnim lijevim krošeima i zadnjim direktima, a u finišu 1. runde nakon novog snažnog zadnjeg direkta prisilio žustrog Korejca na brojanje.

Matteo je nastavio s dominacijom i u drugoj rundi i stekao praktički nedostižnu prednost. Lee je u trećoj krenuo u totalni juriš, na sve ili ništa, Komadina je treću rundu izgubio, no oporavio se na vrijeme, sačuvao prednost i zasluženo upisao veliku pobjedu. Sljedeći protivnik u šesnaestini finala u subotu 30. listopada bit će mu vrlo kvalitetni Ukrajinac Denis Pesotski.

- Izuzetno sam zadovoljan svojom borbom, bila je teška borba protiv Južnokorejca i dao sam sve od sebe. Čeka mu Ukrajinac u subotu, isto tako dat ću sve što mogu i nadam se najboljem mogućem ishodu - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • DUH RATNIKA...MPT 26.10.2021.

    Samo naprijed dečki 🇭🇷💪🤛🙏sretno dalje!!!!

  • CastingCrouch 26.10.2021.

    bravo komadina zemljace

Komentiraj...
Vidi sve komentare