To je to što me zanima!

Dobili su derbi, ali i stopera za budućnost: Capan je položio

Dinamov branič Luka Capan (19) još je junior, no oduševio je u derbiju protiv Rijeke u paru s iskusnim Šimunićem. Na početku je bio nervozan, ali brzo se snašao...
Vidi originalni članak

Nekoliko dana prije derbija s Rijekom Luka Capan je proslavio 19. rođendan. Čestitku mu je “donio” trener Zoran Mamić, koji je u nedostatku stopera odlučio da će baš Luka zaigrati uz Šimunića u Maksimiru.

- Bio mi je ovo debi u Maksimiru. Na početku je bilo puno nervoze, ali sam se snašao - govorio je Capan nakon utakmice, dok su kraj njega prolazili mnogi čestitari.

Zagrebački dečko iz kvarta Trnje položio je ispit u jednoj od važnijih utakmica sezone. U prvim je minutama pogrešno dodao dvije lopte, bio je malo nesiguran, ali poslije je sve došlo na svoje. Ipak je do subote odigrao samo dio utakmice protiv Slaven Belupa.

- I kad sam pogriješio, Joe mi je pružio potporu. Tjerao me naprijed. Sjajno je igrati u obrani uz takvog igrača, baš me nimalo nije kritizirao - kaže Capan, koji ima dva velika uzora među braničima.

- Volim Thiaga Silvu i Davida Luiza, oni su mi najbolji.

Prije godinu dana u Maksimiru je stasao Tin Jedvaj, kojemu su uzori bili Pique i Puyol. Ovog proljeća, dok su ozlijeđeni Addy i Taravel, “modri” pomalo prisilno odgajaju novog stopera za budućnost. 

Trener Zoran Mamić ima silno povjerenje u mladog Capana, nahvalio ga je nakon derbija protiv Rijeke, dobit će sigurno još prilika.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • dobravila 14.04.2014.

    Bili su mi klinci na utakmici. Imamo divnu publiku, sjever protiv istoka i zapad kontra njih. Krasan folklor, krasne pjesme sa biranim tekstovima.... Edukativno. To im je vjerojatno zadnja posjeta utakmici Dinama kroz duže vrijeme.

  • rzbrzotrz 14.04.2014.

    Capan bi trebao biti aDinamova budućnost, da ga već sljedeću sezonu ne prodaju. Dinamova budućnost su raznorazni aFernandezi, Coste, Ramirezi i slični ispodprosječni igrači čija je glavna preporuka rođenje u Južnoj Americni..

  • lisabon 14.04.2014.

    Jos da dodam,da je Sokota bio glavni pregovarac kod prodaje Halilovica u Barcu,da se time hvalio po novinama,a sad skupa s ostalom trojicom prica da se mlade igrace treba zadrzati u Dinamu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare