To je to što me zanima!

Dobro, tko je tu sad pobijedio?! Fourcadeu zlato za milimetar

JAKOV FAK DESETI Najbolji biatlonac svijeta Martin Fourcade osvojio je drugo zlato nakon dramatičnog fotofiniša u kojem je slavio zahvaljujući položaju druge noge koja mu je bila bliže cilju
Vidi originalni članak

Kakva utrka na 15 kilometara u biatlonu za Zimskim igrama! Najbolji biatlonac svijeta Martin Fourcade osvojio je drugo zlato nakon dramatičnog fotofiniša u kojem je slavio zahvaljujući položaju druge noge koja mu je bila bliže cilju.

Fourcade je slavio ispred Nijemca Simona Schemppa i tako osvojio svoje prvo olimpijsko zlato u ovoj disciplini, što mu je drugi trijumf na ZOI u Pjongčangu, a ukupno četvrto najsjajnije odličje na olimpijskim igrama u karijeri.

U borbi za brončano odličje Norvežanin Emil Hegle Svendsen nadmašio je Nijemca Erika Lessera, dok je bivši hrvatski olimpijac Jakov Fak, koji nastupa za Sloveniju, uz jedan promašaj završio na desetom mjestu sa 36.1 sekundom zaostatka za pobjednikom.

Tako je Fourcade nakon obranjenog naslova iz Sočija u dohvatnoj utrci, uspio osvojiti zlatnu medalju i na 15 km s masovnim startom, disciplini u kojoj je do sada imao dva srebrna olimpijska odličja.

Francuz sada ima šest olimpijskih medalja u kolekciji: četiri zlata i dva srebra. Od pojedinačnih olimpijskih naslova nedostaje mu još samo onaj iz sprinta, u kojem mu je najbolji plasman 6. mjesto iz Sočija.

Jakov Fak je nakon srebra u pojedinačnoj utrci na 20 km imao priliku za novu medalju, ali ga je iz igre izbacio promašaj na trećem gađanju. Da je Mrkopaljac bio bez pogreške, kao u individualnoj utrci, mogao je u nedjelju konkurirati za barem za broncu. Pobjednik individualne utrke Norvežanin Johannes Thingnes Boe osvojio je tek 16. mjesto u masovnom startu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 18.02.2018.

    inače slabije pratim zimske sportove, ali ovaj biatlon je genijalna stvar...vrhunske atlete, izdržljivost, preciznost i taktičnost

  • kelso 18.02.2018.

    Na 15 km da odlučuje fotofinish ? Svaka čast ovoj dvojici

Komentiraj...
Vidi sve komentare