To je to što me zanima!

Čilić izborio treće kolo: Ide na Isnera koji je izbacio Dodiga...

U odlučujućoj je dionici Isner prvi došao do breaka, ali Dodig se vratio, a onda kod 5-5 kreirao novi obrat. Međutim, u sljedećem je gemu Ivan izgubio svoj servis
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Ivan Dodig, 54. igrač svjetske ljestvice, nije se uspio plasirati u 3. kolo ATP Masters 1000 turnira koji se igra u Miamiju…

Bolji je u 2. kolu poslije dva sata i osam minuta igre bio 20. nositelj, Amerikanac John Isner, sa 4-6, 7-5, 7-6(5). Imao je Dodig veliku priliku za pobjedu u ovom meču s obzirom da je imao prednost breaka i u drugom i u trećem setu, ali sve mu to nije bilo dovoljno.

U prvom je setu Međugorac oduzeo servis suparniku u trećem gemu i potom mirno sačuvao prednost, ne dopustivši Isneru nijednu priliku za break. I drugi je set Dodig otvorio sjajno, ponovno s obratom u trećem gemu, ali Amerikanac mu je uzvratio na isti način u osmom gemu, a potom mu kod 6-5 još jednom oduzeo servis i izjednačio na 1-1 u setovima.

U odlučujućoj je dionici Isner prvi došao do breaka, ali Dodig se vratio, a onda kod 5-5 kreirao novi obrat i došao na prag pobjede. Međutim, u sljedećem je gemu izgubio svoj servis, a nakon toga pao i u tie-breaku.

Bio je ovo, inače, prvi međusobni dvoboj ovih tenisača.

Čilić izborio priliku "osvetiti" Dodiga

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjedom je započeo nastup na ATP Masters 1000 turniru koji se igra na tvrdoj podlozi u Miamiju…

Jedanaesti je igrač svijeta u prvom kolu bio slobodan, a na drugoj je stepenici pobijedio Kolumbijca Santiaga Giralda sa 6-2, 7-6(6) poslije jednog sata i 34 minute igre. Bio je to treći međusobni meč ovih tenisača i treća pobjeda prvog hrvatskog reketa koji dosad još nije izgubio nijedan set od Giralda.

Prvi set subotnjeg dvoboja Čilić je prilično lako pospremio u džep s dva breaka. No, u drugoj su se dionici pojavile komplikacije. Giraldo je u trećem gemu oduzeo servis našem tenisaču koji se ipak uspio vratiti već u sljedećem gemu. I u nastavku seta je 90. igrač svijeta nastavio raditi pritisak na Čilićev servis, ali obrata više nije bilo, tako da je odluka pala u tie-breaku.

Čilić je brzo poveo s 5-2 i imao dva servisa kojima je mogao okončati meč, ali se Giraldo vratio na 5-5. Snage za potpuni preokret ipak nije imao, spasio je prvu meč-loptu, ali drugu nije uspio.

U 3. kolu će Čilić igrati protiv 20. nositelja, Amerikanca Johna Isnera.

ATP Miami, 2. kolo:

Isner (20) - Dodig 4-6, 7-5, 7-6(5)

Čilić (9) - Giraldo 6-2, 7-6(6)

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Pronadji_razliku_ako_je_ima 24.03.2013.

    Mozete vi pricat da je sudac kriv no jedino ko je kriv je Dodig!!!! I zasluzia je izgubit kad je izgubio 4-2 u 2.setu!! Dopustio da mu tenisac poput isnera 2 puta oduzme servis u setu kojemu je 80% igre servis... e pa nije ni zasluzio nakon toga da prodje!

  • cola777 24.03.2013.

    sudac ga je pokrao u najvažnijem trenutku meča, tko je gledo jasno mu je sve

  • lovac_u_mutnom 24.03.2013.

    Zašto kad izgubite sudija vam bude kriv ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare