To je to što me zanima!

Dodig opleo po Roland Garrosu: 'Morali bi nas tretirati jednako! A ne da 40 minuta čekam taksi'

Hrvatski tenisač je i ranije tijekom turnira iskazao veliko nezadovoljstvo organizacijom, a u pobjedničkom govoru na centralnom terenu pred milijunima gledatelja diljem svijeta ponovno je oštro istupio
Vidi originalni članak

Velik dan za hrvatski tenis. Nakon što je Dino Prižmić osvojio juniorski Roland Garros, Ivan Dodig je u finalu muških parova s Amerikancem Austinom Krajicekom pomeo Belgijce Sandera Gillea Jorana Vliegena 2-0 (6-3, 6-1).

Dodig je, tako, u svojem trećem finalu French Opena osvojio drugi naslov. Prvi je stigao 2015. s Marcelom Melom, a sada mu je dodao i ovaj s Krajicekom, s kojim je izgubio prošlogodišnju završnicu.

Hrvatski tenisač je i ranije tijekom turnira iskazao veliko nezadovoljstvo organizacijom, no u pobjedničkom govoru na centralnom terenu pred milijunima gledatelja diljem svijeta ponovno je oštro istupio.

- U svojem govoru imam nešto posebno i vrlo bitno za reći. Ovaj trofej mi je četvrti ovdje u Parizu. Četverostruki sam prvak Roland Garrosa. I uz to, imam sedam osvojenih Grand slamova. Ali vrlo sam tužan i sigurno se pitate zašto - počeo je razočarani Dodig pa nastavio:

-  Zato jer nisam dobio tretman kakav bi svaki sportaš trebao dobiti. Svi mi tenisači moramo imati jednake uvjete kako bi se natjecali jedni protiv drugih. Petnaest dana sam na ovaj turnir putovao taksijem, ljudi. Sjedio sam na ulicama Pariza, kasnio na zagrijavanja sa svojim partnerom. Taksi sam čekao 40 minuta i bio sam vrlo razočaran. Osjećao sam se kao turist u Parizu. Ovaj turnir bi trebao tretirati svakog svojeg igrača, svakog svojeg prvaka kako i zaslužuje. Nadam se da ćete biti bolji iduće godine.

Za govor je dobio pljesak publike, a u džep će spremiti 295 tisuća eura. Nagradni fond za osvajanje naslova u muškim parovima iznosi 590 tisuća eura.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • liliZG2.0 11.06.2023.

    sedam članaka samo o djokovićevom finalu, a po dva o dodigu i malom dini......trebam li što više govoriti?

  • nekadnajbolji10 11.06.2023.

    Onaj tko je igrao tenis zna da su parovi ko drugi sport

  • Fortuna1895! 11.06.2023.

    Ivan,kralj naš!

Komentiraj...
Vidi sve komentare