To je to što me zanima!

Dodigov otac: Orahovača mi je pomogla da se smirim

Meč Ivana Dodiga pratila je cijela njegova obitelj u Međugorju. Otac Tomislav bio je nervozan pa je morao piti orahovaču kako bi se bar malo smirio
Vidi originalni članak

Otac Tomislav, brat Željko i stric Žarko pratili su Ivanov meč protiv Ferrera u prvom kolu Australina Opena putem interneta. Majka Davorka bila je na poslu i u stalnoj telefonskoj vezi s obitelji. Međugorje ima dva igrača u drugom kolu prvog Grand Slama sezone.
- To nema ni New York. Nećemo stati na ovome. Ivan će pobijediti i Koubeka - komentirali su otac Tomislav i stric Žarko.
Ivanov je otac bio najnapetiji te je tijekom meča pio orahovaču.
- Bio sam jako nervozan pa sam morao malo popiti - kroz smijeh je rekao Tomislav.
Pri rezultatu 5-1 i prednosti za Dodiga u petom setu, službena stranica Australian Opena je zablokirala.
- Pa kud baš sad kad treba završiti - rekao je Ivanov brat Željko i odlučio nazvati organizatore turnira. Nakon nekoliko minuta Željku su iz Australije javili da je Ivan pobijedio.
- Navikli smo na nervozu, ali ovo je ipak bio jedan osobit meč - pričao je Željko, koji je pri rezultatu 5-1 čak preko Skypea kontaktirao Marina i Vinka Čilića.
- Nismo sumnjali da će Ivan Dobiti. Nije ga išao servis na početku - komentirali su iz Melbournea preko Skypea braća Čilić.
Nakon što je završio meč, telefoni i mobiteli u obitelji Dodig nisu prestali zvoniti. Otac Željko u jednom je trenutku u rukama držao tri mobitela.
- Ivan prije odlaska u Australiju nije bio spreman. Nije mogao trenirati, ali je ipak odlučio nastupiti. Protiv Ferrera je igrao u kvalifikacija Montreala i morao mu je predati. Sad mu je napokon vratio. Ovo je njegova najveća pobjeda u karijeri - rekao je ponosni otac.
Brat Željko je voditelj škole tenisa i u Međugorju stvara nove Čiliće i Dodige. Inače, Dodigova i Čilićeva kuća u Međugorju su udaljene svega 300 metara. Ivanu će ova pobjeda donijeti skok od 30-ak mjesta te će biti oko 150. mjesta na ljestvici.
- Sramotno je ono što su mu napravili u Danskoj kad su ga diskvalificirali jer da je osvojio taj turnir, sad bio oko 100. mjesta. Bio sam teniski sudac 20 godina i nikad nisam vidio da je netko diskvalificirao igrača automatski - rekao otac Tomislav.
Pri rezultatu 5-1 i prednosti brat Željko se našalio i kazao: " Tko zna tata, možda su ga opet diskvalificirali." Nisu Dodiga diskvalificirali, na nesreću svih koji su se u Međugorju protiv njega kladili, a takvih je bilo dosta, jer je koeficijent bio povoljan.
- To što su se kladili protiv Dodiga je realno, ipak je Ferrero bivši osvajač Roland Garrosa - rekao je otac.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • chokyxxx 19.01.2010.

    Ekskluziva!

  • Sofi 19.01.2010.

    Svaka čast. Uspjeti u tenisu je fakat teško. Pojedinac si plaća sve troškove putovanaj po svijetu. Hrvatski teniski savez služi sam sebi i svojim troškovima, i ne pomažu mlade tenisaće u ničemu! Mnogi super tenisači moraju odustati u naponu karijere, jer im se roditelji toliko istroše da nemaju 10 kuna u džepu. Svaka čast Dodig. Samo naprijed.

  • Sofi 19.01.2010.

    Jel zna netko koje su ovo super crvene žice? Jel to Tecnifibre?

Komentiraj...
Vidi sve komentare