To je to što me zanima!

Modrić i Rakitić izborili se za veće premije za plasman na EP

Plasira li se Hrvatska na Euro 2020., HNS će od Uefe dobiti 9,25 milijuna eura. Šuker je s kapetanima Modrićem i Rakitićem dogovorio je kako će savezu pripasti 55 posto toga, a igračima i stožeru 45 posto
Vidi originalni članak

Hrvatska u četvrtak (20.45 sati) u Maksimiru otvara kvalifikacije za Euro 2020.

A uoči prve utakmice, s Azerbajdžanom, kapetan Luka Modrić i dokapetan Ivan Rakitić su u ime reprezentativaca postigli dogovor s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom oko podjele Uefine nagrade namijenjene reprezentacijama koje se plasiraju na Euro 2020., prenosi HNS.

Uefa će svaki savez koji izbori EP nagraditi s 9,25 milijuna eura. Igračima će pripasti 45 posto Uefine nagrade za plasman (4,16 milijuna eura), a savezu 55 posto (5,09 milijuna eura). Iako HNS nije naveo, od dijela koji pripadne igračima, namiruje se stručni stožer, dosad je to bilo u omjeru 80-20 za igrače.

Pobjeda u skupini vrijedi dodatnih milijun i pol eura, a remi 750.000 eura. Ulazak u osminu finala Uefa će honorirati s dva milijuna eura, četvrtfinale s 3,25, polufinale s pet, drugo mjesto sa sedam, a naslov prvaka Europe s dodatnih deset milijuna eura.

- Drago mi je što smo se i ovoga puta brzo i jednostavno dogovorili oko podjele premija za plasman, kao što smo to činili i uoči prethodnih kvalifikacijskih ciklusa. U Rusiji smo napravili veličanstveni rezultat, no to ne znači da će sada biti lagano. Pred nama je novi izazov, zahtjevna skupina s malo utakmica, ali vjerujem u igrače i stručni stožer na čelu sa Zlatkom Dalićem. Luki, Ivanu i suigračima želim puno sreće u predstojećim utakmicama, da ponovno odvedu Hrvatsku među najbolje reprezentacije u Europi -  izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Igrači svoj udio razdjeljuju sukladno minutaži u kvalifikacijama.

Zanimljivo, za SP u Rusiji podjela je bila 60-40 u korist saveza. Dakle, Modrić i Rakitić izborili su se za veći udio nego u prošlom ciklusu.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • dmiota 21.03.2019.

    Ja mislio oni igraju srcem za Hr kad ono šit!!!! Kad ono nije u šoldima sve neka ih tu krajmene!!!!

  • pacovikozec 20.03.2019.

    E pa kad je tako ja tu reprezentaciju necu vise podrzavat! Oni su se izborili za svoje premije a ja cu se morat izborit za svoje! Svatko za svoje jel tako! I pritom necu imat vremena za podrzavanje nekog ko se bori za sebe! Prema tome svako se bori za sebe pa kako kome ispadne!

  • VOLBEAT 20.03.2019.

    Totalno bezobrazan i senzacionalistički naslov članka...Dakle, nisu Modrić i Rakitić SEBI priskrbili extrra lovu, već cijelom stožeru i svim igračima, što im i pripada, a ne lopinama iz saveza...

Komentiraj...
Vidi sve komentare