To je to što me zanima!

Dokaže li se nekom klubu krivnja, sigurno leti iz lige!

UEFA KREĆE U OBRAČUN: Zorislava Srebrića pozvali su na “ispitivanje” u Nyon. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković nije htio ništa komentirati
Vidi originalni članak

Ne, ne mogu vam trenutačno ništa reći o namještaljkama, odrješit je bio predsjednik HNS-a Vlatko Marković na optužbe iz Uefe da je čak 14 utakmica HNL-a namješteno. No razlog, kaže, nije to da “peru ruke” od ovog zabrinjavajućeg podatka, nego što su dobili poziv Uefe. Zorislav Srebrić u srijedu se mora pojaviti u Nyonu, nakon čega će znati kako dalje u borbi s namještaljkama. Pomalo nevjerojatno zvuči da Uefa istražuje čak 200 utakmica, od čega su tri odigrane u Ligi prvaka. A ovo je sve rezultat nedavno uvedenog EWS sustava, točnije sustava ranog upozorovanja sumnjivih uplata. Tvrtka sa sjedištem u Zurichu u stalnoj je vezi s više od 200 svjetskih kladionica, prate tijek uplata na sve moguće parove, pogotovo one niželigaške. Na vrijeme upozoravaju nogometne vlasti o nelogično visokim uplatama na pojedine parove. Zbog intervencije EWS sustava navodno je propalo mnogo namještaljki.
- Najsumnjivije su utakmice u nižim ligama. Osim toga, naravno da je lakše namjestiti utakmicu u Albaniji nego u Švedskoj. Što je veći problem korupcije u zemlji, lakše je potkupiti igrače nekog kluba - rekao je Uefin glasnogovornik William Gaillard.
Oklade u zadnji čas, goleme uplate na autsajdere, utakmice s puno golova i očite pogreške sudaca, sve to može biti okidač za EWS. No kako napreduju Uefa i Fifa u borbi s kriminalom, tako i “braće Šapine” širom svijeta pronalaze načine da budu korak ispred.
- Sad se borimo s live klađenjem: tko će zabiti idući gol, dobiti žuti karton... To su detalji igre koji nisu tako važni kao pobjeda, ali ponekad se na njima 'vrti’ veći novac nego na krajnji ishod utakmice - rekli su iz Uefe. Prevare teške milijune eura i “bezbroj” sumnjivih klubova utječu i na njihove vlasnike. A dokaže li se nekom od hrvatskih klubova krivnja, sigurno lete iz lige!

Idi na 24sata

Komentari 15

  • van basten 22.11.2009.

    Ovaj iz UEFE Gallard pojma nema ili se pravi blesav. Pa u skandinavskim ligama ima toliko nepredviđenih rezultata počevši od nogometa,hokeja,rukometa,tenisa. Pa albanska liga je za Švedsku prvu i drugu nogometnu ligu majka. A tek sudci iz skandinavskih zemalja koji su to beskičmenjaci i kriminalci pa pogledajte ligu prvaka Barcelona - Chelsi, pa sada Francuska - Irska da ne govorim o ostalima. Tu bi se Uefa trebala zabaviti , a ne sa ovim malim zemljama. Riba smrdi od glave, a ne od repa.

  • killer02 22.11.2009.

    stari prdonaj bezveze trabunja!!!! pa koji je on faktor u hrv lizi da ista moze!!!! najobicniji je patuljak!!!!

  • TESSA_1 22.11.2009.

    očito je ovdje netko nabrijan na dinamo, gledajte realno!!!!!!!!!!! užas daj kometnirajte naslov a ne ispravljanje nečega ili nekog drugog nabrijanci nedjelja

Komentiraj...
Vidi sve komentare