To je to što me zanima!

Đoković je opet prvi tenisač na svijetu, veliki napredak Vekić

Srpski je tenisač osvojio 22. Grand Slam titulu u Australiji i ponovno je prvi na ATP-ovoj rang listi. Đokovića samo dva tjedna dijele od rekorda svih vremena Steffi Graf, a Donna Vekić je napravila veliki skok na WTA listi
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Marin Čilić (34) pao je tri mjesta na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak i sada se nalazi na 21. poziciji. 

Borna Ćorić (26) je zadržao 23. poziciju koju je imao i prije prvog grand slam turnira sezone Australian Opena. Borna Gojo popeo se četiri mjesta do 121. pozicije, dok je Nino Serdarušić pao pet mjesta na 250. poziciju.

Na vrhu je došlo do promjena. prvo je mjesto zauzeo srpski tenisač Novak Đoković (35) koji je jučer u Melbourneu osvojio svoj deseti Australian Open i 22. grand slam naslov. Drugi je mladi Španjolac Carlos Alcaraz (19), a treći Grk Stefanos Tsitsipas kojeg je Đoković porazio u jučerašnjem finalu. 

Đoković je povratkom na vrh ATP liste oborio i jedan rekord. Naime, napravio je najveći skok do prvog mjesta u povijesti ATP-ove ljestvice. Dosadašnji rekord držali su Alcaraz, Pete Sampras, Andre Agassi i Carlos Moya, koji su 'skočili' s četvrtog na prvo mjesto. 

ŠTO VI MISLITE? ANKETA Je li Đoković najveći tenisač ikada? Nadala je stigao, sad lovi Connorsov vječni rekord MISTERIOZNI NOVAK Đoković: Uskoro ćete saznati kroz što sam prolazio! Ljudi me osuđuju samo jer sam iz Srbije

Srpski tenisač bio je petoplasirani prije Australian Opena, a provest će 374. tjedan kao najbolji tenisač na svijetu. Radi se o uvjerljivom rekordu u muškom tenisu, a ako ostane broj jedan do 20. veljače, Đoković će izjednačiti i rekord Steffi Graf, koja je u ženskoj konkurenciji bila najbolje rangirana čak 377 tjedana!

Osim što je po 10. put osvojio Australian Open, Đoković se sada izjednačio s Rafaelom Nadalom s osvojenim Grand Slam titulama (22).

- Nevjerojatno postignuće, Nole! Velike čestitke tebi i tvojem timu. Stvarno zasluženo, uživaj Nole! - napisao je Nadal na Instagramu.

Veliki skok Vekić

Donna Vekić (26) je, zahvaljujući plasmanu u četvrtfinale Australian opena, od ovog tjedna najbolje rangirana hrvatska tenisačica na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak.

PUNA VREĆA NOVCA Evo koliko je Donna zaradila na ovogodišnjem Australian Openu 'TUŽNA I NEZADOVOLJNA' Donna nakon ispadanja s AO-a: Što sad? Popit ću jednu dobru margaritu. Vjerojatno i više...

Vekić je u odnosu na ljestvicu od prije dva tjedna napredovala 31 mjesto i sada zauzima 33. poziciju. Petra Martić se popela jedno mjesto i sada je 36. tenisačica svijeta. Ana Konjuh je pala 18. mjesta, do 142. pozicije, a Petra Marčinko se popela pet mjesta i sada zauzima  182. poziciju. Tara Wurth je pala sa 186. na 190. mjesto.

Prvo mjesto i dalje drži Poljakinja Iga Swiatek, druga je osvajačica Australian opena Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, a na treće je mjesto s drugog pala Tunižanka Ons Jabeur. Finalistica Australian opena Kazahstanka Elena Rybakina popela se sa 25. na desetu poziciju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • marin.jagodic 31.01.2023.

    Nole, čekam 23. Grand Slam. Naprijed!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare