To je to što me zanima!

Đoković zapeo na aerodromu: Stigao u Australiju, ali ne smije izaći jer još nije dobio vizu!

Nećemo mu pružiti individualnu podršku za osiguravanje vize i sudjelovanje na Australian Openu 2022, napisala je na Twitter profilu ministrica sporta Victorije
Vidi originalni članak

Prvi reket svijeta Novak Đoković dobio je medicinsko izuzeće za nastup na prvom Grand Slamu ove sezone za koji je obveza bila cijepljenje protiv korona virusa, a prije nekoliko sati sletio je u Melbourne. 

POGLEDAJTE VIDEO: Novak Đoković

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, novinar Timesa Stuart Fraser objavio je da vlasti australske države Victorije odbijaju izdati Novaku vizu što je putem Twitter profila potvrdila i ministrica sporta Victorije Jaala Pulford. 

"Savezna vlada pitala nas je hoćemo li podržati zahtjev za Đokovićevu vizu i ulazak u Australiju. Nećemo mu pružiti individualnu podršku za osiguravanje vize i sudjelovanje na Australian Openu 2022.", napisala je i dodala:

"Uvijek smo bili jasni oko dvije stvari: Odobrenje viza u nadležnosti je savezne vlade, a medicinska izuzeća u nadležnosti doktora"

Problem je nastao jer je Đokovićev tim dostavio zahtjev za pogrešan tip vize zbog čega mu je granična australska policija istu odbila izdati. 

Granična policija tražila je potporu viktorijanske vlade kako bi se srpskom tenisaču olakšao ulazak, a službenici vlade su od saveznih vlasti tražili da se podnese zahtjev u pisanom obliku kako bi se tenisaču osigurala viza i ulazak u zemlju. 

Granična policija ima pravo pustiti Đokovića u zemlju unatoč potezu viktorijanske vlade te se pretpostavlja se da će mu biti dozvoljen izlazak iz zrakoplova i ulazak u Melbourne. 

DOBIO IZUZEĆE Nadalov stric napao Đokovića: Šest milijuna ljudi je umrlo od virusa. Želim da nam objasni!

Ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews u srijedu je naglasila kako se 'svaka osoba koja želi ući u Australiju mora pridržavati strogih graničnih pravila'.

Dugo se polemiziralo hoće li igrati na Australian Openu, a nakon što je Đoković podnio zahtjev Nezavisnoj komisiji za razmatranje medicinskih izuzeća, isto mu je odobreno. Rasprava o tome treba li se srpskom tenisaču dozvoliti ulazak u zemlju još uvijek traje, a australski premijer Scott Morrison izjavio je kao će morati dokazati je li liječničko izuzeće autentično ili će ga prvim avionom poslati kući. 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • Tomislav 57 06.01.2022.

    Bas mi drago da ga isjerase kao psa;

  • zrno soli u glavi 05.01.2022.

    Sad može snimati film Terminal 2, kao Tom Hanks

  • wooly 05.01.2022.

    Zabranit mu ulaz 320 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare