To je to što me zanima!

Đoković više nije 'No.1', Konjuh preskočila Vekić, Čilić ostao 17.

Španjolski as Rafael Nadal, osvajač Roland Garrosa, koji za Đokovićem zaostaje samo 245 bodova, zadržao je četvrto mjesto na ljestvici
Vidi originalni članak

Srpska teniska zvijezda Novak Đoković više nije najbolji igrač svijeta nakon 373 tjedna na vrhu ATP ljestvice, a pretekao ga je Rus Danil Medvjedev.

Đoković, koji je izgubio 2000 bodova nakon što nije uspio obraniti naslov na Roland Garrosu, sada je treći igrač svijeta, a ispred njega je i njemački igrač Aleksandar Zverev.

ĐOKOVIĆ DOBIO KONKURENCIJU Kralj zemlje po krunu i na travi: 'Nadal će igrati u Wimbledonu'

Medvjedev je već bio na vrhu svjetske teniske ljestvice, ali je izgubio prvo mjesto na ATP ljestvici 21. ožujka kada je odbio obraniti pobjedu na turniru u Marseilleu i nakon što je ispao u trećem kolu na Masters turniru u Indian Wellsu. Zverev je s drugim mjestom upisao najbolji uspjeh u karijeri.

Španjolski as Rafael Nadal, osvajač Roland Garrosa, koji za Đokovićem zaostaje samo 245 bodova, zadržao je četvrto mjesto na ljestvici.

POČELA TERAPIJA VIDEO Osvojio Roland Garros, a tri dana kasnije jedva hoda: Nadal se kući vratio na štakama

Marin Čilić je ostao 17., Nino Serdarušić se popravio za 9 pozicija na 174. mjestu, a Borna Gojo za 11 mjesta na 181. poziciji. Borna Ćorić je 255.

Ana Konjuh je 90. tenisačica svijeta na najnovijoj WTA listi i preskočila je Donnu Vekić, koja je sada 92.

Najbolja hrvatska tenisačica ostaje Petra Martić na 73. poziciji, Tena Lukas je 219., a Jana Fett 262.

Prva tenisačica svijeta još neko vrijeme bit će Poljakinja Iga Swiatek, koja ima prednost u odnosu na drugoplasiranu Estonku Anett Kontaveit od čak 4120 bodova, te 4386 bodova ispred trećeplasirane Španjolke Paule Badose.

Došlo je do samo jedne promjene u prvih deset . Bjeloruskinja Arina Sabalenka sada je peta, a Grkinja Maria Sakkari šesta na svijetu.

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Mladenović 13.06.2022.

    Đokovića diskvalifikovali na US openu jer se ona gospoja valjala kao da je granata pogodila, u Australiji mu nisu dali da igra, a u Londonu će izgubiti 2000 bodova bez obzira na rezultat. S druge strane ćopavi Nadal razvaljuje Medvedeva u Australiji u petom setu svjež kao da je tek počeo meč, a u Parizu dobiva odlučujući set finala sa 6: 0 i nakon toga direktno sa štakama kući. Kemija čuda čini.

  • tomislavk59 13.06.2022.

    Znaci potencijalno finale njega i Rafe u Wimbkedonu. Naravno ako netko ne kiksa prije posebno Eafa jer je imao dosta problema zadnjih godina na Wimbledonu.

  • Frkaustanu 13.06.2022.

    Jel se par dana prije sp igraju skupine lige prvaka.. Može netko odgovoriti

Komentiraj...
Vidi sve komentare