To je to što me zanima!

Doktor Ivo postao je najstariji osvajač ATP-turnira od 1979.!

Gotovo tri sata drame koju su priredili Gilles Müller i Ivo Karlović u finalu ATP-turnira u Newportu na kraju su bila sretna za "Diva sa Šalate" koji se opet upisao u knjigu rekorda
Vidi originalni članak

Treća je bila sreća. Ivo Karlović pobijedio je Luksemburžanina Gillesa Müllera u svom trećem uzastopnom finalu ATP-turnira u Newportu i tako došao do prve titule na tamošnjoj travi nakon gotovo tri sata tenisa. Bilo je 6-7(2), 7-6(5), 7-6(12).

"Div sa Šalate" s 37 godina na leđima postao je najstariji osvajač nekog ATP-turnira još od davne 1979., kad je Amerikanac Marty Riessen u Lafayettu uzeo trofej godinu dana stariji.

Imao je Ivo šansu uzeti protivnikov servis i na početku drugog seta, ali spasio je Luksemburžanin dvije break-prilike. Ipak, najviši tenisač na touru dočekao je svoju šansu u 13. igri i sa 7-5 izborio treći, odlučujući set.

Igra živaca i koncentracije presudila je u finalnom setu u kojem nije bilo nijedne break-lopte. U tie-breaku je Karlović poveo 5-3 i imao dva servisa za meč, ali nije ih iskoristio. Nakon toga Karlović je propustio četiri meč-lopte, Müller tri, a na kraju je peta bila i odlučujuća za 14-12 i veliki trijumf našeg tenisača.

Karloviću je finale u Newportu bio 15. u karijeri na touru i došao je do sedmog naslova, prvog na travi od Nottinghama 2008. Müller je, pak, izgubio i peto finale u karijeri. S 33 godine još je bez naslova.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Denko1987 18.07.2016.

    Servira i moli boga da pogodi As

  • Fullmetaljacket 18.07.2016.

    Najbitniji podatak izostavljen, koliko para je zaradio ?

  • nikluk20 18.07.2016.

    dok god ga servis sluša do tada može igrati...ništa drugo niti nezna....što se mene tiče nek igra do pedesete :P i osvaja :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare