To je to što me zanima!

Doktor Ivo srušio rekord Grand Slama koji je stajao 42 godine!

Isplatilo se otići na challenger u Houstonu, korigirati ranking pa ući u glavni ždrijeb Melbournea. Doktor Ivo otvorio je Australian Open baš kako je trebalo: Karlović-Pospisil 3-0 (7-6, 6-4, 7-5)
Vidi originalni članak

Kiša je pala i rastjerala dim, Ivo Karlović (40) izašao je na teren 22 u Melbourneu pa s njega otpuhao Kanađanina Vaseka Pospisila (29) u dva sata i jednu minutu: 7-6, 6-4, 7-5... Glatko 3-0 u setovima, trijumf za Doktora Ivu i plasman u drugo kolo prvog Grand Slam turnira sezone!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali i ne samo to: Karlović je s 40,89 godina postao najstariji pobjednik jednog meča na Grand Slamu od Kena Rosewalla na Australian Openu 1978., dakle čak 42 godine.

Bio im je ovo šesti međusobni meč, Pospisil je dugo 'mučio' Karlovića. Prvi je susret pripao Karloviću (124. tenisaču svijeta), a onda: četiri u seriji za Kanađanina. Seriji kojoj je došao kraj u utorak kasno navečer.

Prvi set je donio izjednačenu igru i otišao je u tie break u kojem je Karlović bio bolji. U drugom setu hrvatskom je tenisaču bilo dosta da jednom uzme servis suparniku za 6-4, kao i u trećem gdje je to učinio za 7-5.

ČEKA SE DOKTOR IVO Pazi, Donna gazi! Razbila je Šarapovu, i Marin lagano dalje

U meču su obojica tenisača servirala po 14 aseva no Pospišil je napravio sedam dvostrukih pogrešaka i 18 neprisiljenih pogrešaka, a Karlović tri dvostruke i deset neprisiljenih. Hrvatski je tenisač realizirao više poena i na prvom i na drugom servisu (89 posto i 62 posto, a Kanađanin 81 posto i 62 posto).

Pospišil je 138. tenisač svijeta, a na putu do trećeg kola Karlovića čeka deseti nositelj Francuz Gael Monfils s kojim je igrao šest puta i pobijedio ga samo dvaput.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ninorasic 21.01.2020.

    Žalim samo sto nisam bio tenisac, pa prodavao bi matcheve bolje od cilica

  • lovac_u_mutnom 21.01.2020.

    Jel to kanadjani bojkotuju AO ili je ovo sve slucajnost....

  • lolita 29 21.01.2020.

    Kad igraci vide da igraju mec sa karlovicem dobiju osip! Ispadnu iz udarca jer sa njim nema igre

Komentiraj...
Vidi sve komentare