To je to što me zanima!

Bradarić ima novi klub, Hajduku 500.000 eura: Naravno da je želja ići na Svjetsko prvenstvo

Lijevi bek je nakon tri godine u Lilleu u kojima se nije naigrao odlučio promijeniti sredinu i okušati se u Serie A. Kaže da mu je to novi izazov i da je čuo puno dobrih stvari o navijačima
Vidi originalni članak

Bivši mladi hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Bradarić (22) kompletirao je u petak transfer u talijanskog prvoligaša Salernitanu. Lille je na njemu zaradio pet milijuna eura, milijun i pol manje nego kad ga je prije tri godine kupio od Hajduka, a "bilima" će od ovog posla pripasti još 10 posto, dakle oko 500.000 eura. 

POGLEDAJTE VIDEO: Bradarić nakon debija za Hrvatsku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sretan sam što sam konačno ovdje s novom momčadi. Mislim da će Serie A biti posebno jaka ove sezone, a to je za mene novi izazov. Momčad ima novi projekt i jako dobre navijače, veselim se tomu. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat, sad nam preostaje puno rada. Kad sezona počne, moramo biti spremni, a sad je vrijeme za rad i ispravljanje nekih stvari iz prošle sezone da budemo bolji u ovoj - kazao je Bradarić na predstavljanju.

Upitali su ga koje su mu igračke karakteristike.

- Ofenzivni sam lijevi bek, imam sklonosti ići u napad, ubacivati, mogu puno trčati, imam tehniku. Cilj u dresu Salernitane je biti što više na prvenstvenoj ljestvici, nadam se da ćemo ove sezone biti dobri - rekao je Domagoj.

Njegov je izlazni transfer treći najveći u povijesti Hajduka nakon Nikole Vlašića u Everton za 11 milijuna eura i njegova imenjaka Kalinića u Blackburn za sedam milijuna. S novih pola milijuna, on će ga izjednačiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Usprkos relativno visokoj odšteti, Bradarić se nikako nije mogao nametnuti u Francuskoj. Lani je osvojio Ligue 1 uglavnom ulazeći s klupe, a u tri godine skupio je svega 76 nastupa s 56 minuta u prosjeku po utakmici uz jedan gol i šest asistencija.

Bio je u kadru izbornika Zlatka Dalića za prošlogodišnji Euro, ali nije dobio minutažu pokraj Joška Gvardiola i Borne Barišića. Sad se želi vratiti i izboriti mjesto u avionu za Katar.

- Svjetsko prvenstvo? Da, naravno da mi je to želja. Sve je na meni, moram naporno raditi i ostvarivati dobre rezultate sa Salernitanom. Vidjet ćemo poslije što će biti - rekao je Bradarić.

Imao je poruku za navijače kluba koji je za jedan bod izbjegao ispadanje prošle sezone i koji se nalazi 59-ak kilometara jugoistočno od Napulja.

- Navijači, nadam se da ću vas vidjeti uskoro. Čuo sam puno dobrih stvari o vama i vidimo se brzo u Salernu - zaključio je Bradarić.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • potvrda za sve 16.07.2022.

    Čini mi se da lille nije a njemu zaradio 5 mil eura, nego da je na njemu popušio 1.5mil eura.

  • mile gojslavica 16.07.2022.

    mekan si ti za Seria A

  • Nogalo1234 16.07.2022.

    Pokazivao je naznake da bi mogao uspjeti pa stao. Ne znači da neće na kraju. Ali je jako loša reklama za Hajduk, Vlašić i on se nisu snašli na ozbiljnoj nogometnoj pozornici, a to sve igra ulogu kod prodaje idućih igrača. To je upravo razlog zašto Dinamo može klinca prodati za 6, 7 mil, a da nije odigrao ozbiljniju ulogu u Dinamu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare