To je to što me zanima!

Dominatni Vettel u Montrealu ostvario 29. pobjedu u karijeri

Sebastian Vettel je pobjedom, prvom za Red Bull na američkom tlu, povećao prednost u ukupnom poretku ispred Španjolca Fernanda Alonsa na 36 bodova
Vidi originalni članak

Aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel (Red Bull) pobjednik je sedme utrke sezone, Velike nagrade Kanade. Nijemac je na stazi u Montrealu vodio od prvog do posljednjeg zavoja i potpuno zasluženo došao do 29. pobjede u karijeri.

Do drugog mjesta došao je Fernando Alonso u Ferrariju. On je u izravnim dvobojima na stazi prestigao Marka Webbera i Lewisa Hamiltona. Webbera je Španjolac pretekao u 42. krugu, a Britanca sedam krugova prije kraja.

Hamilton je dugo držao drugo mjesto, ali na kraju se morao zadovoljiti najnižom stepenicom pobjedničkog postolja.

U istom krugu utrku su završila samo još dva vozača, četvrti Mark Webber (Red Bull) i peti Nico Rosberg (Mercedes).

Do bodova su u Kanadi još došli Vergne (Toro Rosso), Di Resta (Force India), Massa (Ferrari), Raikkonen (Lotus) i Sutil (Force India).

Raikkonen je devetim mjestom izjednačio rekord Michaela Schumachera po broju uzastopnih utrka na kojima je osvajao bodove. Sad je na brojci 24.

Sebastian Vettel je pobjedom, prvom za Red Bull na američkom tlu, povećao prednost u ukupnom poretku ispred Fernanda Alonsa na 36 bodova. Vettel ima 132 boda, Alonso 96. Kimi Raikkonen je treći s 88 bodova.

U poretku konstruktora Red Bull ima 201 bod, 56 više od Ferrarija i 67 više od Mercedesa.

U Formuli 1 sad slijedi tri tjedna stanke, a onda je na redu Velika nagrada Velike Britanije na stazi u Silvestoneu.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • sele dj 17.06.2013.

    Najbolji,najinteligentniji,posteniji i sve naj, samo gas majstore popisaj ih sve

  • user_190565 11.06.2013.

    Alonso je sansu za pobjedu izgubio losim nastupom u kvalifikacijama. I tu je kraj price. Ako je mogao Botas s onim smecem od ovogodisnjeg Williamsa na P3, mogao je i morao Alonso isto bolje. Ipak, ni takav nebi uhvatio Vettela jer je on ionako samo kontrolirao utrku pred kraj, bez nekog posebnog stiskanja bolida do granice sto je radio Alosno. Vettel je svoje odradio u prvoj polovici utrke gdje je imao uvjerljivo najbolji pace.

  • mox 10.06.2013.

    samo tako naprijed!! 4 naslov je osiguran za vettela :d

Komentiraj...
Vidi sve komentare