To je to što me zanima!

Fantastični Krovinović! Tukao u prečku pa 'opalio' po rivalima

KROVINOVIĆ je imao 72 dodira s loptom i nekoliko atraktivnih poteza i prema naprijed i u obrani čime je posebno oduševio Benficine navijače. Bio je dominantan na terenu
Vidi originalni članak

Benfica i Sporting remizirali su na Luzu (1-1) u lisabonskom derbiju. Bilo je to 16. kolo portugalskog prvenstva i duel druge i treće momčadi u kojem je sudjelovao i hrvatski veznjak Filip Krovinović (22).

Ponovno je bio motor svoje momčadi i nije uzaludna vjera trenera Ruija Vitorije u njegove mogućnosti. Filip je danas Benfici na terenu nešto kao što je Luka Modrić u Real Madridu - čuva loptu besprijekorno, gradi akcije, sudjeluje u oba pravca igre i uvijek se trudi biti tamo gdje je centar zbivanja. 

To ga je dovelo u sjajnu šansu kada je u 33. minuti zatresao prečku Ruija Patricija. Četiri puta okušao je udarac, ali kao i ostatak njegovih suigrača, nije imao preciznosti u završnici.

- Mislim da smo odigrali sjajnu utakmicu, posebno u drugom poluvremenu. Masakrirali smo Sporting i zaslužili pobijediti. S ovim stavom mi ćemo postati prvaci sigurno. Borit ćemo se do kraja - rekao je hrvatski veznjak.

Krovinović je imao 72 dodira s loptom i nekoliko atraktivnih poteza i prema naprijed i u obrani čime je posebno oduševio Benficine navijače. Bio je dominantan na terenu.

VIDEO

S njegove lijeve strane veznog reda dolazila je i najveća opasnost za Sporting budući da je surađivao s lijevim bekom Grimaldom jer su zajedno imali 150 dodira s loptom. 

Usporedbe radi, Almeida i Pizzi, kolege na suprotnoj strani, stali su na 104.

Upitan o tome je li Benfica oštećena od strane sudaca, bivši igrač Zagreba i Rio Avea kaže:

- Neću pričati o sucima jer je moj posao igrati. Promašili smo puno prilika, pucali smo u blok, lopta je plesala oko crte... Čestitam svojim suigračima, nastavit ćemo ovako - zaključio je.

Sporting je poveo golom Gelsona Martinsa u 19. minuti, a Benfica se poraza spasila u 90. golom Jonasa iz penala. Porto trenutno bježi dva boda Sportingu i pet Benfici.
 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Croatian_Football 04.01.2018.

    0 asistencija ima decko hahahahahaha

  • Croatian_Football 04.01.2018.

    Prosjek,s 22 godine igra u smjesnoj Portugalskoj ligi,ostat ce tamo najmanje do 24.svi najbolji veznjaci danasnjice su s 21.igrali vec u ligi petice:Coutinho,De Bruyne,Eriksen,Isco(znaci veznjaci s tonu golova i asistencija)...Talenti ovih velesila s 18-19 godina rasturaju po ligama petica...Koji je to igrac svjetske klase u tim godinama igrao u Portugalskoj ligi jos uvijek??Pa cak je i Andre Gomes s 19 godina prerastao Benficu i otisao u Valenciu!!

  • Kraljevina_Bosna_ 04.01.2018.

    Veliki talenat?A s 22 godine igra u jednoj Portugalskoj ligi i jos ni tamo nema neku statistiku!

Komentiraj...
Vidi sve komentare