To je to što me zanima!

Dončić uništio Zupca i ekipu: Povijesnih -50 na poluvremenu!

NEVJEROJATNO Nitko nikad u povijesti NBA-a nije imao +50 na poluvremenu. Nitko prije Dallasa s Dončićem, koji je našem Ivici Zupcu i ekipi utrpao 77 poena dok je primio samo 27
Vidi originalni članak

Utakmica Dallas Mavericksa i LA Clippersa jedan je od najboljih sudara Zapadne konferencije koje NBA može pružiti, pogotovo u početnim rundama na otvaranju nove sezone. No, sve se promijenilo čim je sudac podbacio prvu loptu. Dallas je uništio Clipperse 124-73 na krilima nevjerojatnog Luke Dončića i nanio mu najteži poraz u povijesti.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako zakucava Zupčeva djevojka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nevjerojatne scene odvijale su se u Los Angelesu u Staples Centeru i do poluvremena su Mavericksi uspjeli izvesti pravi pothvat te izgraditi povijesnu prednost. Nitko nikad u povijesti NBA-a nije imao +50 na poluvremenu. Nitko prije Dallasa s Dončićem, koji je našem Ivici Zupcu i ekipi utrpao 77 poena dok je primio samo 27.

Clippersi se bez Kawhija Leonarda nisu mogli sastati s loptom, a činilo se kao da sve što Dallas lansira to i pogodi. Ulazila je jedna za drugom, redale su se akcije, a isto se nastavilo i u preostale dvije četvrtine. Na koncu je rezultiralo najtežim porazom Clippersa u povijesti. Seattle ih je dobio +50 još tamo davne 1988. godine, ali ovo večeras je bilo nešto drugo.

VIDEO: PAO NOKAUTIRAN Užas u NBA-u: Zubac gledao u šoku krvavog Kawhija na podu

Dallasu ovakve pobjede nisu nepoznanica. U bližoj prošlosti, 2014. godine, razbili su Philadelphiju s 53 razlike, a ovog puta predvodio ih je Dončić, koji je postigao 24 poena uz devet skokova i osam asistencija. Pratio ga je Josh Richardson s 21 poenom.

Najbolji u debaklu Clippersa bio je Paul George sa samo 15 poena, što dovoljno govori samo za sebe, dok je Ivica Zubac u 16 i pol minuta na parketu postigao 10 poena uz dva skoka.

Clippersi su sezonu startali sjajno pobjedama nad Lakersima i Denverom, no što se danas dogodilo... To ni Doc Rivers ne bi znao objasniti.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • vanstruje 28.12.2020.

    Upravo to. U NBA ligi često se desi da neka ekipa povede dvadesetak razlike, tada vodstvo ekipe koja gubi zaključi da se ne može preokrenuti rezultat, pa onda zapravo obje ekipe igraju do kraja s drugim postavama. U ovoj utakmici se ozbiljno igrala samo prva četvrtina, a dalje je bilo revijalno.

  • antimunjenih 28.12.2020.

    To je zato sto sam se kladio na Clipperse.

  • milicioner 28.12.2020.

    Ovaj Luka Dončić lako može postati najbolji bijeli košarkaš u povijesti, i "smijeniti" Dirka Nowitzkog, kao najboljeg europskog košarkaša ikada, pa onda i Larryja Birda, najboljeg bijelog košarkaša svih vremena. A onda nije isključen ni napad na titulu najvećeg ikada, koju drži Michael Jordan. Dečko je fenomen. A još nema 22 godine!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare