To je to što me zanima!

Hrvat smijenio Hrvata na vrhu: Mektić je prvi tenisač svijeta!

Mektić sada ima 45 bodova više od Pavića s kojim je ove godine osvojio devet naslova uz olimpijsko zlato. Čudesna sezona koja može biti još bolja jer u igri je i završni Masters
Vidi originalni članak

Novi povijesni trenutak za hrvatski tenis. Nikola Mektić od ovog je ponedjeljka prvi tenisač svijeta u parovima. Na toj je poziciji naslijedio Matu Pavića i postao tek drugi Hrvat s takvom titulom.

Mektić sada ima 45 bodova više od Pavića s kojim je ove godine osvojio devet naslova uz olimpijsko zlato. Čudesna sezona koja može biti još bolja jer u igri je i završni Masters.

Nažalost, ovakvim se položajima ne mogu pohvaliti naši tenisači i tenisačice u pojedinačnoj konkurenciji. Najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić nalazi se na 41. mjestu na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak.

Borna Ćorić je pao 14 mjesta i sada se nalazi  na 66. poziciji, a pad od čak 30 mjesta je upisao i Ivo Karlović koji je sada 230. tenisač svijeta. I Nino Serdarušić je nazadovao, sa 235. na 244. poziciju, a Borna Gojo 29 mjesta sa 216. na 245. 

KRAJ ZA HRVATSKI PAR Mektić i Pavić bez četvrtfinala Indian Wellsa, a drugi tenisač svijeta prosuo vodstvo 6-4, 4-1

Prvi je i dalje srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Rus Danil Medvjedev, a treći Grk Stefanos Tsitsipas. Švicarac Roger Federer je ispao iz prvih deset, prvi put u skoro pet godina, i sada je na 11. mjestu.

Kod tenisačica Petra Martić je na WTA ljestvici pala dva mjesta i sada je 47. tenisačica svijeta, dok je Ana Konjuh napredovala 11 mjesta do 67. pozicije. 

Donna Vekić je pala još dva mjesta i sada je na 101. poziciji, Jana Fett je napredovala tri mjesta i sada je 204. tenisačica svijeta, a Tereza Mrdeža se popela sa 221. na 219. mjesto na ljestvici. 

Prva je i dalje Australka Ashleigh Barty, druga je Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, a treća je Čehinja Karolina Pliškova. 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 18.10.2021.

    as tandem! bravo momci! :)

  • Fortuna1895 18.10.2021.

    Donna 101.,pa šta se dešava??!

Komentiraj...
Vidi sve komentare