To je to što me zanima!

Doznajemo: Gvardiol je upravo postao novi igrač Man. Cityja!

Posao je vrijedan 90 milijuna eura, od čega će u Maksimir stići nešto više od deset. U subotu bi trebala uslijediti i službena objava. Potpisao je do ljeta 2028.
Vidi originalni članak

Joško Gvardiol (21) potpisao je u petak navečer ugovor života i postao novi igrač Manchester Cityja, doznaju 24sata. Gotova je tako saga koja je trajala tjednima, Leipzigu će pripasti rekordna odšteta za jednog stopera u povijesti nogometa, čak 90 milijuna eura, bez bonusa.

POGLEDAJTE VIDEO: Gvardiol postaje najskuplji stoper u povijesti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako doznajemo, službena potvrda transfera trebala bi uslijediti u subotu.

U četvrtak je Joško privatnim avionom, u pratnji menadžera Marjana Šišića, iz Njemačke odletio za Manchester, a 24sata su objavila ekskluzivne fotografije s leta.

Nakon obavljenih liječničkih pregleda Joško je potpisao za europskog prvaka i pridružio se reprezentativnom suigraču Mateu Kovačiću. Potpisao je petogodišnji ugovor, a na Maksimir će stići 15 posto od razlike odštete i dosadašnje zarade na Joškovu transferu u Leipzig, što je više od 10 milijuna eura.

Njegov je transfer nadmašio onaj Harryja Maguirea, Engleza koji je iz Leicestera u Mancheser United 2019. otišao za 87 milijuna eura. Ujedno je i treći najskuplji u povijesti Bundeslige nakon Ousmanea Dembelea iz Borussije Dortmund u Barcelonu 2017. za 140 milijuna eura i Judea Bellinghama iz istog kluba u Real prije mjesec dana za 103 milijuna eura.

Kako doznajemo, Joško neće biti u konkurenciji za prvu službenu utakmicu europskog prvaka u novoj sezoni, Community Shield protiv Arsenala u nedjelju od 17 sati. Novu sezonu Premiershipa "građani" otvaraju idući petak kod Burnleya od 21 sat.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • Dinamo bu prvak ! 🇭🇷 05.08.2023.

    Made in Dinamo...💙💙💙💙

  • zelena mamba 05.08.2023.

    💙 puno sreće

  • stipe1950 05.08.2023.

    Posta je ima misec dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare